Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία-κορονοϊός: Σε ελάχιστες Ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα Δημοτικά-Αν ανοίξει κάτι στις 7.1 θα είναι αυτά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία-κορονοϊός: Σε ελάχιστες Ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα Δημοτικά-Αν ανοίξει κάτι στις 7.1 θα είναι αυτά – Αναφορές των Καθηγητών κας Παπαευαγγέλου και κου Γώγου για το θέμα των σχολείων.

Σχολεία-κορονοϊός

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης 18.12.2020, των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων Γκίκα Μαγιορκίνη, είχαμε

Αναφορά στο θέμα των σχολείων

Η κα Παπευαγγέλου αναφερόμενη στο θέμα των σχολείων ανέφερε πως ελάχιστες είναι οι χώρες στην Ευρώπη που έκλεισαν τα Δημοτικά σχολεία και ως εκ τούτου το χρωστάμε στα παιδιά μας και να τα βοηθήσουμε να επιστρέψουν πριν από μας.

Αναλυτικά είπε

“Θέλουμε μετά τις γιορτές να πάμε μπροστά, όχι να γυρίσουμε πίσω στο Νοέμβριο. Θέλουμε μετά τις γιορτές, οπότε θα έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός, να αρχίσουμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, να αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητά μας, να γυρίσουν τα παιδιά στα σχολεία και σιγά-σιγά να αρχίσουν και οι άλλες δραστηριότητες της κοινωνίας μας.

Στη διάρκεια του δεύτερου κύματος, πολλές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που κατάφεραν να διατηρήσουν τη λειτουργία της εκπαίδευσης όπως και άλλες δραστηριότητες. Σας θυμίζω ότι ελάχιστες είναι οι χώρες στην Ευρώπη που έκλεισαν τα Δημοτικά σχολεία. Συνεπώς το χρωστάμε στα παιδιά μας, πρέπει να τα βοηθήσουμε να επιστρέψουν, ακόμα και πριν από εμάς, στη ρουτίνα που τόσο πολύ τους έχει λείψει”.

Επίσης

Ο κος Χαράλαμπος Γώγος Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, αναφερόμενος σήμερα για το θέμα των σχολείων σε εκπομπή του καναλιού OPEN, επεσήμανε πως πρέπει να  φαίνεται καθαρά πως έχουμε μείωση κρουσμάτων για να αρχίσουν να γίνονται υποχωρήσεις στα περιοριστικά μέτρα και πως εάν είναι να ανοίξει κάτι στις 7 Ιανουαρίου 2021αυτό θα είναι τα Δημοτικά σχολεία.

Δείτε ακόμη

Ψηφισθέν νομοσχέδιο Επαγγελματικής Εκπ/σης: Με διατάξεις για Υπηρ. Συμβούλια, αποφ. κολεγίων, ψηφιακή μέριμνα κ.α
ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης TV: Tα Special Souls αναπολούν και ανοίγουν τη σελίδα των… Retro Stories
Κανονική και αναρρωτική άδεια νεοδιόριστων: Τι δικαιούνται και πως χορηγείται | Εγγραφο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση