Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία-κρούσματα covid: 6.364 σήμερα Παρασκευή 14.01-60 τμήματα σε Τηλεκπαίδευση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία-κρούσματα covid: 6.364 σήμερα Παρασκευή 14.01-60 τμήματα σε Τηλεκπαίδευση-Το επόμενο sel test τη Δευτέρα 17.01 για να επιδειχθεί στα σχολεία Τρίτη 18.01.2022.

6.364 εν δυνάμει νέα κρούσματα covid ανιχνεύθηκαν εχθές Πέμπτη 13 και ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 με τη διενέργεια του προβλεπόμενου τρίτου self test, της πρώτης εβδομάδας μετά την επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Να υπενθυμίσουμε πως

ο αριθμός των εν δυνάμει κρούσματα covid μαθητών και εκπαιδευτικών, τα οποία κατέδειξαν οι δυο προηγούμενοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (self test) και ο οποίος ανήλθε σε περίπου 25.000.

Επιπροσθέτως πρέπει να σημειώσουμε πως

έως σήμερα 60 τμήματα σχολείων έχουν προχωρήσει σε τηλεκπαίδευση  εξαιτίας κενών νοσούντων εκπαιδευτικών λόγω covid και δυο βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων, από τα 80.000 συνολικά τμήματα της χώρας.

Το επόμενο self test

από μαθητές και εκπαιδευτικούς (εμβολιασμένους) θα διενεργηθεί την προσεχή Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 για να επιδειχθεί στα σχολεία την επόμενη ημέρα Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ,

σε συνέχεια των 1.208 προσλήψεων αναπληρωτών που εξεδόθησαν την Δευτέρα 10/1, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, υπέγραψε απόφαση για την πρόσληψη πρόσθετων 566 προσωρινών αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας προκειμένου να καλύψουν ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ακολουθούν και άλλες 3.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Δείτε αναλυτικά τις προσλήψεις ΕΔΩ

Τέλος

νέες επικαιροποιημένες οδηγίες εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων και τις διαδικασίες που πρέπει να τηρήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί για αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Δείτε τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ ΕΔΩ

Δείτε επίσης
Δείτε ακόμη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση