Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία-μάσκες: Υποχρεωτικές μόνο στις εξετάσεις-1 rapid test την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εκπ/κοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία-μάσκες: Υποχρεωτικές μόνο στις εξετάσεις-Καταργούνται σε σχολεία και Πανεπιστήμια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους-Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε ένα rapid test την εβδομάδα. 

Καταργείται η υποχρεωτικότητα χρήσης προστατευτικής μάσκας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και στα Πανεπιστήμια της χώρας από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων περί τον κορονοϊό του Υπουργείου Υγείας.

Η απόφαση της Επιτροπής αφορά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους φοιτητές.

Ομως η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, δηλαδή στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στις απολυτήριες εξετάσεις και στις εξεταστικές περιόδους των Πανεπιστημίων.

Μ άλλα λόγια μόνον οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών σχολείων της χώρας δεν θα έχουν υποχρέωση χρήσης μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε ένα rapid test την εβδομάδα.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σχετικά

“Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία”.

Με μάσκα στις εξετάσεις

Υπενθυμίζουμε πως ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν, έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 οι προαγωγικές και έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 οι απολυτήριες εξετάσεις.

Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Σύμφωνα με τον Προγραμματισμό εξετάσεων των Γενικών Λυκείων σχολικού έτους 2021-22

α. Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

β. Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.

Ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2021−2022 έχει ορισθεί:

α. Για τα ημερησία και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 30η Μαΐου 2022, ημέρα Δευτέρα.

β. Για τα ημερησία και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 20η Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή.

γ. Για τα  Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία η 15η Ιουνίου 2022, ημέρα Τετάρτη.

Τέλος, αναφορικά με τις Πανελλαδικές 2022 έχουμε νωρίτερα φέτος:

α. Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων: 3 έως 10 Ιουνίου 2022.

β. Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων: 2 έως 17 Ιουνίου 2022.

γ. Εξετάσεις Ειδικών Μαθημάτων: Από 18 έως 30 Ιουνίου 2022.

Δείτε σχετικά

Προγραμματισμός εξετάσεων ΓΕΛ και Γυμνασίων 

Πρόγραμμα Πανελλαδικών 2022 και ανακοίνωση ημερομηνίας διεξαγωγής εξετάσεων-Απόφαση λήξης μαθημάτων 

Δείτε επίσης

Πανελλαδικές 2022-Υγειονομικό πρωτόκολλο: Μάσκα για όλους-Με τεστ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί 

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες-Πως εξετάζονται 

Κόπτσης: Νέο σύστημα διορισμών μετά την 31η.08.2023-Εντός των επόμενων ημερών ο αριθμός των διορισμών 

Κεραμέως-σχολικός εκφοβισμός: Περισσότεροι Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα σχολεία 

Οργανικά κενά σχολείων-ΚΕΔΑΣΥ εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ πριν τους διορισμούς 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση