Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία Σαλαμίνας: Χωρίς κτίρια-υποδομές-εκπαιδευτικούς και σχολικά γεύματα-Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία Σαλαμίνας: Χωρίς κτίρια-υποδομές-εκπαιδευτικούς και σχολικά γεύματα-Ερώτηση στη Βουλή 20 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, κου Γιάννη Ραγκούση.

Ερώτηση με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, κου Γιάννη Ραγκούση, προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν 20 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με

  • τα προβλήματα της σχολικής στέγης των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων της Σαλαμίνας,
  • τη δραματική μείωση των επιχορηγήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη λειτουργία, τη συντήρηση και την επισκευή τους, χρήματα που μετά βίας αρκούν για τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ και της θέρμανσης,
  • τη σοβαρή έλλειψη εκπαιδευτικών από τα σχολεία σχεδόν τρεις μήνες μετά τον αγιασμό, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες σε βάρος των μαθητών και
  • την κυβερνητική αβελτηρία για την παροχή των σχολικών γευμάτων, ένα μέτρο στήριξης των οικογενειών και καθιέρωσης προτύπων υγιεινής διατροφής που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, επισημαίνεται

η αποδυνάμωση της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ) τόσο σε προσωπικό όσο και σε κρατική χρηματοδότηση, με σοβαρές επιπτώσεις στην υλοποίηση δημόσιων κτιριακών υποδομών με ευνοϊκούς όρους για το δημόσιο συμφέρον στον κλάδο της παιδείας, της υγείας και της δικαιοσύνης, καθώς και η ανυπαρξία ενός σύγχρονου κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την Ερώτηση χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν
  • τα ιδρυθέντα μόνο στα χαρτιά σχολεία, όπως το Δημοτικό Σχολείο Κακής Βίγλας, το Λύκαιο Αιαντείου,
  • η στέγαση έξι Νηπιαγωγείων σε “ακατάλληλα” ιδιόκτητα ενοικιαζόμενα κτίρια,
  • η έλλειψη ενός σοβαρού προγράμματος ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων με την πληθυσμιακή έκρηξη της Σαλαμίνας μετά το 1990.

Δείτε επίσης

Απευθείας αναθέσεις ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τη φοιτητική μέριμνα: Ερώτηση στη Βουλή
Ημερίδα Ειδικής Αγωγής ΙΕΠ 3.12.2021: Παράταση εγγραφής έως Πέμπτη 2.12-Οδηγίες εγγραφής και παρακολούθησης
Παρουσίαση νέων προγραμμάτων σπουδών από ΙΕΠ: Διαδικτυακά από Δευτέρα 6 έως 9 Δεκεμβρίου 2021
ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και ΟΙΕΛΕ συνεργάζονται με το CERN για Πρόγραμμα επιμόρφωσης ιδιωτικών εκπαιδευτικών
ΚΕΠΑ: Τέλος οι συνεχείς επιτροπές για ακρωτηριασμούς και μη αναστρέψιμες παθήσεις

Πριν φύγετε

 Βοηθήματα σε ΑμεΑ-συνταξιούχους-υγειονομικούς ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση