Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία-σελφ τεστ: 8278 θετικά σήμερα-Τι είπε η Ζ. Μακρή για άδεια ειδικού σκοπού-καταλήψεις-υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία-σελφ τεστ: 8278 θετικά-Τι είπε η Ζ. Μακρή για άδεια ειδικού σκοπού-καταλήψεις σχολείων-υποχρεωτικότητα εμβολιασμού-για την πανδημία κορονοϊού και τη λειτουργία των σχολείων-Αύριο νέα διάθεση self-test.

8.278 είναι τα δηλωθέντα, έως εχθές βράδυ, εν δυνάμει κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από τον ΑΝΤ1 και την εκπομπή ¨Καλημέρα Ελλάδα”, στην οποία φιλοξενήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζ. Μακρή.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αύριο θα πραγματοποιηθεί διανομή self test στους πολίτες της χώρας.

Η Υφυπουργός τοποθετούμενη

για την μέχρι τώρα επαναλειτουργία των σχολείων δια ζώσης ανέφερε πως το σχολείο δεν οδηγεί την πανδημία αλλά την ακολουθεί και αποτελεί ασφαλή χώρο εξαιτίας των αυστηρών πρωτοκόλλων, του αυξημένου αριθμού των test και των υγειονομικών ελέγχων.

Αδεια Ειδικού Σκοπού

Ερωτώμενη η κα Μακρή για την άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς με νοσούντα παιδιά απάντησε πως υπάρχει στενή  συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας και πολύ σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις επί του θέματος.

Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί δεν δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας

στις διακοπές των μαθητών απάντησε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ιχνηλασιμότητα μέσω της μαζικής και συντεταγμένης διενέργειας test.

Για το θέμα της της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών

απάντησε πως οι εκπαιδευτικοί έχουν πολύ μεγάλα ποσοστά εμβολιασμών και για το μικρό ποσοστό που δεν έχει πραγματοποιήσει εμβολιασμό, ισχύει η υποχρέωση διενέργειας 2 ράπιντ τεστ με δικά τους έξοδα.

Τέλος για τις καταλήψεις των σχολείων

αυτής της περιόδου ανέφερε πως αυτές βαίνουν μειούμενες και σε όσα σχολεία, 200 μέχρι στιγμής σύμφωνα με την κα Μακρή, υπάρχει κατάληψη αυτόματα ενεργοποιείται η διαδικασία της Τηλεκπαίδευσης.

Δείτε σχετικά
Δείτε επίσης
Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση