Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία-Τζανάκης: Δεν κοστίζει η παράταση 1 εβδομάδας διακοπών-Αν ανοίξουν θα ξανακλείσουν σύντομα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία-Τζανάκης: “Δεν κοστίζει οικονομικά και κοινωνικά παράταση μιας εβδομάδας των σχολικών διακοπών-Αν ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων θα κλείσουν μετά από 5 ή 10 ημέρες”.

Δεν κοστίζει οικονομικά και κοινωνικά παράταση μιας εβδομάδας των σχολικών διακοπών, ανέφερε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας κος Νίκος Τζανάκης  στο ΣΚΑΙ πρώτη ημέρα του νέου έτους 2022, προσθέτοντας πως αν ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων θα κλείσουν μετά από 15 ημέρες.

Ο κος Καθηγητής τόνισε επίσης

αναφορικά με τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Ομικρον του κορονοϊού, πως ενεργό κρούσμα αποτελεί αυτή τη στιγμή 1 στα 7 παιδιά ηλικίας έως 20 ετών, θέτοντας το ερώτημα αν προτιμούμε τους γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή ή να παραμένουν στο σπίτι, απέχοντας από την εργασία τους, έχοντας τα παιδιά τους άρρωστα.

Σύμφωνα με τον κο Τζανάκη

εντός 5 ημερών τα κρούσματα που καταγράφηκαν ήταν όσα είχαν καταγραφεί το υπόλοιπο του μηνός Δεκεμβρίου και το επόμενο διάστημα αναμένονται 50 με 55.000 μ.ο, κλείνοντας η τρέχουσα εβδομάδα με 30 έως 35.000 κρούσματα μ.ο. Υφεση δε, προβλέπεται μετά τις 15 με 20 Ιανουαρίου 2022.

Εν κατακλείδι

η μετάλλαξη “Όμικρον” κατεβαίνει τόσο απότομα όσο αναβαίνει κι αυτό είναι ενθαρρυντικό, επεσήμανε ο κος Καθηγητής.

Δείτε επίσης
Κορονοϊός-Οδηγίες Υπουργείου Υγείας για τις γιορτές και τη χειμερινή περίοδο
Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές εντός και εκτός της Επικράτειας | Απόφαση
Μαγιορκίνης-σχολεία: Σε ράφι μακριά από μας η Τηλεκπαίδευση-Στα 10 με 12.000 κρούσματα η Ομικρον
Πριν φύγετε

Κορονοϊός-σχολεία: Στοιχεία για κρούσματα και τμήματα που έκλεισαν από 13 Σεπτεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2021

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση