Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολή Αξιωματικών ΕΛΑΣ: Καθορισμός αριθμού εισαγομένων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολή Αξιωματικών ΕΛΑΣ: Καθορισμός αριθμού εισαγομένων αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Σχολή Αξιωματικών ΕΛΑΣ: Καθορισμός αριθμού εισαγομένων

Σε είκοσι επτά (27) καθορίζεται ο αριθμός των αστυνομικών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-202.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπογράφεται από τους Υπουργούς Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων, Εθνικής Αμυνας, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)

“Καθορισμός αριθμού εισαγομένων αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020”.

Αριθμός εισαγομένων

Από τον αριθμό αυτό:

α. Ποσοστό 10%, δηλαδή τρεις (3) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψήφιους/ες που εξετάστηκαν στα μαθήματα της Γ ́ Τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο το 2017 ή το 2018.

β. Ποσοστό 40%, δηλαδή μία (1) θέση, θα καλυφθεί από τους συμμετάσχοντες στις εξετάσεις το έτος 2017.

γ. Ποσοστό 60%, δηλαδή δύο (2) θέσεις, θα καλυφθεί από όσους συμμετείχαν σε αυτές το έτος 2018.

δ. Ποσοστό 90%, δλαδή είκοσι τέσσερις (24) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες που συμμετέχουν, κατά το τρέχον σχολικό έτος (2018-2019), στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ ́ τάξης του ημερήσιου Γενικού Λυκείου που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο.

Επίσης

Από τον αριθμό των εισαγομένων, ποσοστό 10% προέρχεται από υποψήφιους/ες των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 παρ. 1 του ν. 1481/1984 (Α’-152), «γονείς και τέκνα πολυτέκνων οικογενειών κ.λπ.» και

ποσοστό 4% προέρχεται από υποψήφιους/ες της ειδικής κατηγορίας του άρθρου 42 παρ. 2 του ιδίου νόμου «γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών».

Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψήφιους/ες των ειδικών κατηγοριών,  καλύπτεται από τους υποψηφίους/ες επιλαχόντες/ούσες της γενικής κατηγορίας.

Ομοίως, ο αριθμός των θέσεων που δεν καλύπτεται από υποψήφιους/ες που συμμετέχουν στις διαδικασίες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς νέα εξέταση, καλύπτεται από υποψήφιους/ες που συμμετέχουν, κατά το τρέχον σχολικό έτος (2018-2019), στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ’ τάξης του ημερήσιου Γενικού Λυκείου που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο.

Δείτε το ΦΕΚ

Δείτε ακόμη:

Αναγνώριση Επαγγελματικών Προσόντων: Καθορισμός διαδικασίας | ΦΕΚ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση