Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολικά γεύματα: Σε 1.227 Δημοτικά για το 2019-20

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολικά γεύματα: Υλοποίηση και επέκταση του προγράμματος σε 1.227 Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020 – Υπουργείο Εργασίας και ΥΠΑΙΘ.

Σχολικά γεύματα

Σε 1.227 Δημοτικά Σχολεία υλοποιείται και επεκτείνεται το Πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” για το σχολικό έτος 2019-2020.

Με την Απόφαση υπ. αριθμ. Φ.14/ΦΜ/126841/Δ1, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 3210 – 22.08.2019 και υπογράφει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη υλοποιείται και επεκτείνεται το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στα Δημοτικά Σχολεία του Πινάκα του Παραρτήματος (Παράρτημα 1) για το σχολικό έτος 2019-2020, το οποίο ακολουθεί.

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ με τα Δημοτικά Σχολεία του Πινάκα του Παραρτήματος (Παράρτημα 1)

_________________________________

Δείτε επίσης

Αναστολή λειτουργίας

Με Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου κου Κωνσταντίνου Καμπουράκη αναστέλλουν τη λειτουργία τους εικοσιδύο (22) Νηπιαγωγεία και δεκατρία (13) Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Απόφαση υπ. αριθμ. Φ.2.1/7108 – ΦΕΚ B 3231 – 22.08.2019  έχει θέμα:

“Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου για το σχολικό έτος 2019-2020”.

Οι λόγοι της αναστολής

Η αναστολή λειτουργίας αυτών των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το σχολικό έτος 2019-2020, γίνεται:

  • Eίτε λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού.
  • Eίτε λόγω μη συμπλήρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού και ύπαρξης δυνατότητας μεταφοράς του σε όμορες σχολικές μονάδες.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ με τις Σχολικές Μονάδες που ανεστάλη η λειτουργία τους

_________________________________

Δείτε ακόμη

Εγγραφο ΔΟΕ για την αναστολή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στους 13 Δήμους

“Η αναστολή εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε αυτές τις περιοχές αποτελεί κύρια ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Της προηγούμενης η οποία παρά το γεγονός ότι, ορθά, νομοθέτησε τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, δεν είχε προχωρήσει σε ολοκληρωμένη πρόβλεψη για τη χρηματοδότησή της και έδωσε τη δυνατότητα στους Δήμους να έχουν λόγο και ουσιαστικά κάποιοι από αυτούς να παρεμποδίζουν τη λειτουργία της,

καθώς και της σημερινής η οποία όχι μόνο συνεχίζει να πορεύεται στον ίδιο δρόμο αλλά με την τροποποιητική Κ.Υ.Α. υπαναχωρεί αναστέλλοντας την εφαρμογή της δίχρονης σε 13 Δήμους.”

Αναφορικά με την με την ΚΥΑ αναστολής

Τα παραπάνω περιέχονται σε Εγγραφο της ΔΟΕ προς την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αναφορικά με την με την ΚΥΑ αναστολής της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε 13 Δήμους και θέμα:

“Τροποποιητική Κ.Υ.Α. για αναστολή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε 13 Δήμους της χώρας και δρομολόγηση κρίσιμων αποφάσεων για τη δημόσια εκπαίδευση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε κενό θεσμικού διαλόγου με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.”

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά

Την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης ΚΥΑ, η οποία:

  • Δεν λαμβάνει υπόψη της τα σοβαρότατα ζητήματα που θα δημιουργηθούν στους 13 Δήμους για τα νήπια και τις οικογένειές τους.
  • Αγνοεί τη δυνατότητα της άμεσης δρομολόγησης λύσεων των προβλημάτων.
  • Κινείται πολιτικά στην κατεύθυνση των αποφάσεων της πολέμιας, πάνω στο ζήτημα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, ΚΕΔΕ.

Δείτε τη συνέχεια εδώ

_________________________________

Ανάλυση Χρονοδιαγράμματος προσλήψεων: Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Διαμαρτυρία ΔΟΕ: Εκκρεμεί ακόμα η συνάντηση με την Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση