Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολικά κυλικεία: Σε απελπιστική κατάσταση ο κλάδος των ιδιοκτητών-Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολικά κυλικεία: Σε απελπιστική κατάσταση ο κλάδος των ιδιοκτητών – Ερώτηση στη Βουλή από τη Χαρά Κεφαλίδου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Σχολικά κυλικεία

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων με θέμα: “Σε απελπιστική κατάσταση ο κλάδος των ιδιοκτητών Σχολικών Κυλικείων”.

“Τα σχολικά Κυλικεία είναι σε αναστολή λειτουργίας από τις 10 Μαρτίου 2020, με μικρά διαλείμματα λειτουργίας της τάξης των 10 και 20 ημερών.

Η πανδημία του covid-19, τα κλειστά σχολεία, οι καταλήψεις και τοπικά lockdown έχουν φέρει τον κλάδο σε απελπιστική κατάσταση και τους ίδιους σε τραγική πλέον θέση, η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής και αντοχής τους.

Επειδή στον κλάδο δραστηριοποιούνται

μητέρες, μονογονείς, οικογενειάρχες και για τους περισσότερους είναι η αποκλειστική πηγή εισοδήματος της οικογένειάς τους, ζητούν την ουσιαστική στήριξη τους από την πολιτεία, διότι ενώ όλες οι υποχρεώσεις τους συνεχίζουν να τρέχουν, η στήριξη τους είναι ελλιπέστατη”.

Η Ερώτηση

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Προς:  -Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

-Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Σε απελπιστική κατάσταση ο κλάδος των ιδιοκτητών Σχολικών Κυλικείων

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες Σχολικών Κυλικείων όπως αναφέρεται σε επιστολές και δελτία τύπου της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων και των κατά τόπους ιδιοκτητών του κλάδου.

Τα σχολικά Κυλικεία είναι σε αναστολή λειτουργίας από τις 10 Μαρτίου 2020,

με μικρά διαλείμματα λειτουργίας της τάξης των 10 και 20 ημερών και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους έχουν εργαστεί συνολικά 50 ημέρες κατά μέσο όρο τους τελευταίους 12 μήνες.

Η πανδημία του covid-19, τα κλειστά σχολεία, οι καταλήψεις και τοπικά lockdown έχουν φέρει τον κλάδο σε απελπιστική κατάσταση και τους ίδιους σε τραγική πλέον θέση, η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής και αντοχής τους.

Να ληφθεί υπόψιν ότι

8.500 μικρές επιχειρήσεις  για 12 μήνες έχουν λάβει εκάστη 1.334 ευρώ, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Επειδή στον κλάδο δραστηριοποιούνται

μητέρες, μονογονείς, οικογενειάρχες, για τους περισσότερους είναι η αποκλειστική πηγή εισοδήματος της οικογένειάς τους, ζητούν την ουσιαστική στήριξη τους από την πολιτεία, διότι ενώ όλες οι υποχρεώσεις τους συνεχίζουν να τρέχουν, η στήριξη τους είναι ελλιπέστατη.

Μετά τα ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να στηρίξετε στην πράξη, ουσιαστικά και πρακτικά, δίνοντας λύσεις επιβίωσης στους επαγγελματίες του κλάδου των ιδιοκτητών Σχολικών Κυλικείων, για να αποφευχθεί η ολική κατάρρευση του κλάδου τους;
  2. Θα προβλέψετε να δοθεί παράταση τουλάχιστον ενός έτους σε όλα τα μισθώματα λόγω των δυσκολιών που έφερε η πανδημία και όχι μόνο στις συμβάσεις που έληγαν την περσινή χρονιά όπως ισχύει τώρα, διότι όλοι οι επαγγελματίες επλήγησαν το ίδιο;
  3. Είναι στις άμεσες προτεραιότητες και ενέργειές σας η διασφάλιση να δίνεται στην πράξη από τους δήμους η προβλεπόμενη επιχορήγηση με 40% έκπτωση στα μισθώματα, και όχι να επιλέγει ο κάθε δήμος το ποσοστό έκπτωσης του μισθώματος (από μηδέν έως 40%);
  4. Θα προβλέψετε τη λήψη μέτρων ενίσχυσης για τους νέους επαγγελματίες του κλάδου που δεν έλαβαν καμία ενίσχυση μέχρι σήμερα;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε επίσης

Επαγγελματικός προσανατολισμός-κορονοϊός: Η σημασία του στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης του COVID-19
 Τσίπρας-ΑΕΙ: Θα καταργήσουμε το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τη μείωση εισακτέων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση