Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολική Εβδομάδα Ενεργών Πολιτών “ACT-ACTive citizenship”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολική Εβδομάδα Ενεργών Πολιτών “ACT-ACTive citizenship”: Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ACT”, είναι ένα καινοτόμο, διεθνές, συνεργατικό Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και στους εκπαιδευτικούς τους.

Σχολική Εβδομάδα Ενεργών Πολιτών

Με τη συμμετοχή 680 μελών της σχολικής κοινότητας και με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της “Σχολικής Εβδομάδας Ενεργών Πολιτών: ACT – ACTive citizenship”, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 έως και την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.

Μια Σχολική εβδομάδα διεύρυνσης και προαγωγής μεθόδων και τακτικών,

με στόχο τη μεταρρύθμιση και τη βελτίωση θεμάτων διεθνικής εκπαιδευτικής και διαπολιτισμικής πολιτικής με κέντρο και αποδέκτη τον μελλοντικό ενεργό και υπεύθυνο πολίτη.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των πολλαπλασιαστικών συνεργατικών εκδηλώσεων προβολής και διάδοσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ3 2017-2021 “ACT – ACTive citizenship projects to enhance pupils΄ social and civic competences”, μέσω της πλατφόρμας που διέθεσαν εθελοντικά το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, Σχολείο – Πιλότος του Έργου “ACT”, κατά το σχολικό έτος 2017 – 2018, το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, το 2ο ΓΕ.Λ. Γέρακα και το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης.

 Την καινοτόμο και ουσιαστική δράση του Έργου “ACT”,

ενός Δικτύου 110 Γυμνασίων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής και 70 συνεργατικών Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων με εμπεριστατωμένες και μεστές εισηγήσεις και παρουσιάσεις από τον Βόλο, τον Έβρο, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, την Κάλυμνο, τη Λάρισα, τη Λέσβο, τη Λήμνο, την Πρέβεζα στήριξαν ένθερμα η ηγεσία και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Διευθυντές Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων.

Σε μια πραγματική πενθήμερη γιορτή

της ενεργού πολιτειότητας συμμετέχοντες-ουσες και θεατές, ενημερώθηκαν και οραματίστηκαν ένα σχολείο με νόημα και ουσία.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ACT”,

είναι ένα καινοτόμο, διεθνές, συνεργατικό Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και στους εκπαιδευτικούς τους με σκοπό να ενισχύσει την έννοια της ιδιότητας του ενεργού πολίτη στους μαθητές και μαθήτριες, μέσω της απόκτησης βασικών και θεμελιωδών κοινωνικών και πολιτικών δεξιοτήτων.

Δείτε το Δελτίο Τύπου για τη “Σχολική Εβδομάδα Ενεργών Πολιτών: ACT – ACTive citizenship
Δείτε τα 21 βραβευμένα Γυμνάσια

Δείτε επίσης

 Κεραμέως: Αυτοί είναι οι 4 άξονες για την αναβάθμιση σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών-Επιλογή στελεχών: Τα 9 σημεία του νομοσχεδίου-Πρώτη αξιολόγηση Ιούνιος του 2023
Νομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας: Αυτονομία σχολείου-Αξιολόγηση-Νέες δομές-Επιλογή στελεχών
Πολυνομοσχέδιο Υπουργείο Παιδείας: Τι θα περιέχει-Ενημέρωση πολιτικής ηγεσίας ΥΠΑΙΘ στη ΔΟΕ

Δείτε ακόμη

Διορισμένοι στην Ειδική Αγωγή-Δικαίωμα αίτησης στη Γενική για διορισμό –Τι ισχύει
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση