Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολικοί Νοσηλευτές: Η έλλειψη τους εγκυμονεί κινδύνους για τους μαθητές με Διαβήτη | Επιστολή ΕΣΑμεΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολικοί Νοσηλευτές: Η έλλειψη τους εγκυμονεί κινδύνους για τους μαθητές με Διαβήτη – Επιστολή ΕΣΑμεΑ στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σχολικοί Νοσηλευτές

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, αναφορικά με την μη έγκαιρη τοποθέτηση Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) στα σχολεία, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη να μένουν χωρίς υποστήριξη και να κινδυνεύει η ζωή τους.

Δείτε την επιστολή

Η έλλειψη σχολικών νοσηλευτών εγκυμονεί κινδύνους για τους μαθητές με Διαβήτη!

Πολλά προβλήματα αναμένονται να δημιουργηθούν από τη μη έγκαιρη τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία που φοιτούν παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς τα παιδιά λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν από μόνα τους το βαρύ φορτίο της διαχείρισης του διαβήτη τους και αναγκάζονται οι γονείς να αναλάβουν το ρόλο «σχολικού νοσηλευτή», αφήνοντας την εργασία τους ή όποιες άλλες υποχρεώσεις έχουν, με δυσάρεστες συνέπειες.

Η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της στο υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι η μη έγκαιρη τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία, έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη να μένουν χωρίς υποστήριξη και να κινδυνεύει η ζωή τους, εξ αιτίας υπογλυκαιμικών ή υπεργλυκαιμικών επεισοδίων που προκαλεί ο σακχαρώδης διαβήτης.

Μεταφέροντας το αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη) η ΕΣΑμεΑ ζητά να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του θέματος της καθυστέρησης προσλήψεων σχολικών νοσηλευτών με τροποποίηση της παραγράφου 2 του άρθρου 62 του νόμου 4589 (ΦΕΚ 13 Α’/29.1.2019) ώστε να γίνεται έγκαιρα η τοποθέτησή τους.

Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να γίνεται δεκτή πρωτότυπη γνωμάτευση/βεβαίωση Δημοσίου Νοσοκομείου ή ιδιώτη ιατρού με σφραγίδα από τον Ιατρικό Σύλλογο ή απόφαση ΚΕΠΑ στην οποία να περιγράφεται με σαφήνεια η χρόνια πάθηση από την οποία πάσχει ο μαθητής, εκδοθείσας εντός εξαμήνου από την ημερομηνία αίτησης του κηδεμόνα,

καθώς επίσης να γίνεται δεκτή και η γνωμάτευση/βεβαίωση στην οποία περιγράφεται η χρόνια πάθηση που είχε κατατεθεί κατά την περσινή χρονιά προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε Διαβητολογικά Κέντρα και Ιατρεία των Νοσοκομείων από τους γονείς και τα παιδιά τους, εν μέσω της κρίσης του COVID -19.

Δείτε σχετικά

Νόμος Διορισμών: 4589/2019 – ΦΕΚ A 13 – 29.01.2019 – με το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών

Δείτε επίσης

Ειδικές άδειες κορονοϊού: Ποιες είναι- ποιοι τις δικαιούνται-πως χορηγούνται- νομοθετήματα για ευπαθείς ομάδες
Πρωτοβουλία εκπαιδευτικών Βοιωτίας: Aπουσία αναφοράς στο νομοσχέδιο για μαθητές με αναπηρία
Επαναλειτουργία ειδικών σχολείων: Γιατί παραμένουν κλειστά;
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση