Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ): Προσφυγή στα δικαστήρια για τον Κώδικα Δεοντολογίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ): Προσφυγή στα δικαστήρια για τον Κώδικα Δεοντολογίας. Θα επιχειρηθεί ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης.

Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ): Προσφυγή στα δικαστήρια για τον Κώδικα Δεοντολογίας

Με προσφυγή στα δικαστήρια θα επιχειρήσει να ακυρώσει την Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με περιεχόμενο τον Κώδικα Δεοντολογίας Ψυχολόγων, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Ο ΣΕΨ σε Δελτίο Τύπου που κοινοποίησε θεωρεί πως ο Κώδικας Δεοντολογίας αντιστρατεύεται τα επαγγελματικά δικαιώματα των Ψυχολόγων, αποτελεί προϊόν προχειρότητας, δημιουργήθηκε κρυφά και χωρίς διαβούλευση με τον Σύλλογο.

Επιπροσθέτως ο ΣΕΨ επισημαίνει πως όλα αυτά έγιναν σε προεκλογική περίοδο και ενώ σε άλλα επαγγέλματα οι Κώδικες έχουν τη μορφή Νόμου ή Προεδρικού Διατάγματος, εδώ έχουμε Υπουργική Απόφαση.

Επί της ουσίας, αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου πως ο εν λόγω Κώδικας “αποτελεί συνονθύλευμα αντιφατικών και ανεπαρκών εδαφίων από κώδικες άλλων επαγγελμάτων, περιλαμβάνοντας και στοιχεία από τον Κώδικα του ΣΕΨ”.

Κώδικας Δεοντολογίας Ψυχολόγων σε ΦΕΚ

Υπενθυμίζουμε πως ο Κώδικας Δεοντολογίας Ψυχολόγων που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ B 2344 – 18.06.2019 πριν λίγες ημέρες, περιλαμβάνει εννέα (9) μέρη και δεκατέσσερα (14) άρθρα.

Το Μέρος Α αναφέρεται στα Γενικά Καθήκοντα Ψυχολόγου

Το Μέρος Β στις Υποχρεώσεις προς ασθενείς

Το Μέρος Γ στα καθήκοντα προς συναδέλφους

Το Μέρος Δ στις σχέσεις του Ψυχολόγου με άλλους επαγγελματίες Υγείας

Το Μέρος Ε στις σχέσεις του Ψυχολόγου με τις υπηρεσίες όπου εργάζεται

Το Μέρος ΣΤ στη συνεργασία του Ψυχολόγου με τις Αρχές Υγείας (Υπουργείο Υγείας, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικό Οργανισμό κ.α.)

Το Μέρος Ζ στη Διαφήμιση

Το Μέρος Η στην παρουσία των Ψυχολόγων στο Διαδίκτυο και

Το Μέρος Θ στην Αμοιβή του Ψυχολόγου

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) “Δημοσίευση Κώδικα Δεοντολογίας ερήμην του επίσημου Συλλόγου των Ψυχολόγων – ΣΕΨ”

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

Κώδικας Δεοντολογίας Ψυχολόγων: Το ΦΕΚ

Μητρώο Επιμορφωτών ΕΠΑΛ: Ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί | Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ

Κοινωνικός Λειτουργός στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας | Αρθρο

Ασκηση Ιδιωτικού Εργου: Οδηγίες και Δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας

Πίνακες και διορισμοί: Από εδώ και πέρα τι; | Ανάλυση του especial.gr

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση