Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συμβούλια Διοίκησης Πανεπιστημίων: Καθολική η συμμετοχή στις εκλογές-Ποσοστό 95,7%

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συμβούλια Διοίκησης Πανεπιστημίων: Καθολική η συμμετοχή στις εκλογές – Aπό τους 3.179 δυνητικούς ψηφοφόρους, οι 3.043 προσήλθαν στην ηλεκτρονική κάλπη, αγγίζοντας το ποσοστό του 95,7%. 

Συμβούλια Διοίκησης Πανεπιστημίων

Ψηφιακές εκλογές σε 10 Πανεπιστήμια της χώρας πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης των Πανεπιστημίων και από τους 3.179 δυνητικούς ψηφοφόρους, οι 3.043 προσήλθαν στην ηλεκτρονική κάλπη, αγγίζοντας το ποσοστό του 95,7%. 

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Σε εφαρμογή μίας από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμιστικές τομές του νόμου «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», αυτή της αλλαγής μοντέλου Διοίκησης των Πανεπιστημίων μας προς όφελος όλων, πραγματοποιήθηκαν ψηφιακές εκλογές σε 10 Ιδρύματα της χώρας, με συντριπτικό ποσοστό συμμετοχής του εκλογικού σώματος.

Συγκεκριμένα, από τους 3.179 δυνητικούς ψηφοφόρους, οι 3.043 προσήλθαν στην ηλεκτρονική κάλπη, αγγίζοντας το ποσοστό του 95,7%.

Το γεγονός του τόσο υψηλού βαθμού συμμετοχής των μελών ΔΕΠ στη διαδικασία ανάδειξης των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης προσδίδει και τη μέγιστη νομιμοποίηση στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ, ενώ εξασφαλίζεται η αντιπροσωπευτικότητα των απόψεων στο εσωτερικό των Συμβουλίων.

Με το νέο νόμο και τη μετάβαση σε ένα συλλογικό μοντέλο διοίκησης, το Συμβούλιο Διοίκησης, αντί του μονοπρόσωπου οργάνου που ως σήμερα ήταν ο Πρύτανης, η εξουσία διαχέεται και περνά μέσα από φίλτρα συλλογικότητας, αξιοκρατίας και πλουραλισμού, σε ευθυγράμμιση με τις διεθνείς καλές πρακτικές.

Η ολοκλήρωση των εκλογών με καθολική συμμετοχή δημιουργεί θετική παρακαταθήκη και για τα υπόλοιπα πανεπιστήμιά μας αλλά και για μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες, ενισχύει, δε, το ευρύτερο πνεύμα που διαπνέει τον νόμο για αυτονομία, αποτελεσματικότητα, εξωστρέφεια, διασύνδεση με την κοινωνία και τους πολίτες.

 

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 95,78%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 98,08%
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ 97,62%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 91,79%
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 99,52%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 99,50%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100,00%
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 98,81%
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 97,44%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 82,08%
Δείτε επίσης

Ηλεκτρονικές εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων: Ψήφισαν 65.500 σε 380 ψηφιακές κάλπες-Ποσοστό 34% 

Κεραμέως για Αμερικανικά Πανεπιστήμια-κλείσιμο σχολείου στη Λάρισα-κακοποίηση μαθητή στην Αρτα-Κ.Λ και Ψυχολόγους

Συγκατοικούντες φοιτητές-στεγαστικό επίδομα: Συμπληρωματική υποβολή πεδίων στην αίτηση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση