Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση Μερόπης Τζούφη με εκπαιδευτικούς για μόνιμους διορισμούς και μαθήματα ειδικοτήτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση Μερόπης Τζούφη με εκπαιδευτικούς για μόνιμους διορισμούς και μαθήματα ειδικοτήτων-Οι εκπαιδευτικοί προτείνουν τη σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων όπως αυτές αποτυπώνονται στις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Συνάντηση Μερόπης Τζούφη με εκπαιδευτικούς

Συνάντηση με εκπροσώπους δασκάλων και καθηγητών πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη αναφορικά με προβλήματα που εντοπίζονται στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στη συζήτηση με

τον Στράτο Χατζηπαναγιώτου, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΚΠΕ), τον Νικόλαο Τζοβάρα, πρόεδρο του Συλλόγου Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τέθηκε η αναγκαιότητα να διδάσκονται τα μαθήματα ειδικοτήτων αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς της αντίστοιχης ειδικότητας, ώστε να σταματήσει η ανάθεση της διδασκαλίας σε άλλους εκπαιδευτικούς.

Στην κατεύθυνση αυτή,

οι εκπαιδευτικοί προτείνουν τη σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων όπως αυτές αποτυπώνονται στις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό υπόμνημα,

τα μαθήματα των ειδικοτήτων αποτελούν βασικό πυλώνα αναβάθμισης της Εκπαίδευσης, δίνοντας ‘χρώμα και ζωντάνια” στην τεχνοκρατική κατεύθυνση που τείνει να επιβληθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση

Η Βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε ότι “οι μόνιμοι διορισμοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η σωστή κατανομή των θέσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου σχολείου”.

Παράλληλα υπογράμμισε πως

“η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας κωλυσιεργούν, δεν θέτουν ως προτεραιότητα τη στελεχιακή ενδυνάμωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Για το λόγο αυτό δεν προχώρησαν άμεσα στην υλοποίηση των 15.000 διορισμών που βρήκαν ως παρακαταθήκη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε πως

“το υπουργείο Παιδείας αντί να προετοιμάζει τους μόνιμους διορισμούς και τα απαραίτητα μέτρα ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με υγειονομική ασφάλεια, ετοιμάζει νομοσχέδιο για την τιμωρητική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Είναι το ίδιο υπουργείο που κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις στη διαχείριση της πανδημίας, αφήνοντας τα σχολεία κλειστά για το μεγαλύτερο διάστημα στην Ευρώπη”.

Δείτε επίσης

Νομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας: Αυτονομία σχολείου-Αξιολόγηση-Νέες δομές-Επιλογή στελεχών
Υπηρεσιακές μεταβολές χωρίς παρουσία αιρετών: Ενημερωτικό του τ. αιρετού ΚΥΣΔΕ Ν. Κορδή
Αποσπάσεις σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Δ/νσεις, εκπ/κών Α/θμιας-Β/θμιας για το 2021-22
Διορισμένοι στην Ειδική Αγωγή-Δικαίωμα αίτησης στη Γενική για διορισμό –Τι ισχύει
Αποσπάσεις σε Φορείς Υπουργείου Παιδείας 2021: Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση