Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΣΑΚΕΑ με Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτση: Διορισμοί-Προκήρυξη ΕΑΕ-Νέες οργανικές-Παράλληλη Στήριξη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΣΑΚΕΑ με Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτση: Διορισμοί-Προκήρυξη ΕΑΕ-Νέες οργανικές-Παράλληλη Στήριξη-Θέματα Ειδικής Αγωγής.

Ανακοίνωση ΣΑΚΕΑ

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μελών του ΔΣ του Συλλόγου Αναπληρωτών καθηγητών Ειδικής Αγωγής (Σ.Α.Κ.Ε.Α) με τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξανδρο Κόπτση .

Η θεματολογία της συνάντησης, ήταν:

1. Ίδρυση και λειτουργία σχολικών μονάδων-δομών Ειδικής Αγωγής (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., ΕΝΕΕΓΥ-Λ, Τμήματα Ένταξης).

2. Πρόταση για την Ειδική Αγωγή.

3. Ενημέρωση για τη λειτουργία του θεσμού της παράλληλης στήριξης.

4. Άνοιγμα αξιολογικών πινάκων κατάταξης Ειδικής Αγωγής και προσδιορισμός των κριτηρίων για την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών.

5. Κοινωνικές Παροχές (εκπαίδευση, επιδόματα, άδειες, συνυπηρέτηση κ.α.).

6. Δημιουργία νέων οργανικών θέσεων.

7. Μόνιμοι Διορισμοί.

8. Αναθέσεις μαθημάτων.

9. Κάλυψη λειτουργικών κενών.

10. Διασύνδεση σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής με την αγορά εργασίας και εξασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους.

Αφού συζητήσαμε για τις θέσεις, δράσεις και στόχους τους συλλόγου μας, του παραδώσαμε σε έντυπη μορφή φακέλους-προτάσεις για κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα.

Ως προς το ιδιαίτερης σημασίας θέμα της προκήρυξης για τους νέους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Ειδικής Αγωγής, ο κύριος Κόπτσης μας ανέφερε ότι εκτός απροόπτου μέσα στο Πάσχα θα έχουμε την προκήρυξη για τους νέους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Ειδικής Αγωγής (με ενδεχόμενες αλλαγές που θα υπάρχουν στο νέο ΦΕΚ) και θα έχουν καταρτιστεί ώστε τη νέα σχολική χρονιά οι αναπληρωτές να εργαστούν απο τους νέους ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ πίνακες.

Επίσης, μας επιβεβαίωσε τον αριθμό των οργανικών θέσεων, που αναρτήσαμε μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε και στο αίτημα μας για την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων στη Δευτεροβάθμια σε ΤΕ, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΑΣΥ απάντησε ότι αυτό είναι ήδη υπο επεξεργασία όπως και οι μόνιμοι διορισμοί ανα έτος και ήδη έχει κατατεθεί αίτημα απο το Υπουργείο Παιδείας προς τα αρμόδια υπουργεία και αναμένεται η έγκριση τους.

Σε περίπτωση που εγκριθούν άμεσα, οι διορισμοί αυτοί θα γίνουν από τους παλαιούς οριστικούς πίνακες.

Σε αυτό το σημείο, συζητήσαμε μια υλοποιήσιμη πρόταση του συλλόγου μας η οποία θα κάλυπτε το 100% των προσλήψεων.

Αναφορικά με τον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης και τις ανησυχίες μας ως προς τη λειτουργία της στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καμία αλλαγή δεν επίκειται, σύμφωνα με τον κύριο Κόπτση για την επόμενη σχολική χρονιά.

Τέλος υπήρξε πρόταση απο εμάς και για αλλαγή στον τρόπο ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και για τις προς ίδρυση εκπαιδευτικές μονάδες ηλεκτρονική παρακολούθηση με διασύνδεση του Υπουργείου Παιδείας με όλες τις άλλες υπηρεσίες (δήμοι, ΚΤΥΠ κτλ) για να υπάρχει άμεση ανατροφοδότηση για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Δείτε επίσης

Κεραμέως: Επεξεργαζόμαστε νέο σύστημα διορισμών πιο δίκαιο-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ τις επόμενες εβδομάδες 

ΑΣΕΠ: Νέες Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής έως 20 Απριλίου-Επιδίωξη να είναι σαφείς-πλήρεις-κατανοητές 

Σχετικά με την επικαιροποίηση φακέλων αναπληρωτών για την κατάρτιση πινάκων ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή – Ενημέρωση 

Πριν φύγετε

Οδηγός: Αδειες μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. ΒΑΓΓΕΛΗ ΦΟΥΚΑΣ σε

    Καλημερα κ.Βουγια. Υπαρχει περιπτωση να μην εγκριθουν νφετος το καλοκαιρι μονιμοι διορισμοι στην Ειδικη Αγωγη ; Η ανακοινωση του ΣΑΚΕΑ αναφερει οτι αν εγκριθουν συντομα θα γινουν με τους παροντες οριστικους πινακες . Υπαρχει πιθανοτητα να μην εγκριθουν φετος στην Ειδικη και να εγκριθουν στην Γενικη;

Γράψτε μία απάντηση