Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνέδριο Ελλήνων Μαθηματικών από όλο τον κόσμο στο ΕΜΠ 4-8 Ιουλίου 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνέδριο Ελλήνων Μαθηματικών από όλο τον κόσμο στους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – 4 έως 8 Ιουλίου 2022 – Το διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει συνάντηση κορυφαίων Ελλήνων Μαθηματικών στο ΕΜΠ

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει το διάστημα 4-8 Ιουλίου 2022, από κοινού με όλα τα Τμήματα Μαθηματικών των Ελληνικών ΑΕΙ, το 2ο Συνέδριο των Απανταχού Ελλήνων Μαθηματικών, στους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στοχεύει στην καθιέρωση της Αθήνας ως τόπου επιστημονικής και δημιουργικής συνάντησης των Ελλήνων μαθηματικών που ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο επιστημονικό γεγονός, που θα συγκεντρώσει διακεκριμένους Έλληνες μαθηματικούς του εξωτερικού, σε μια εξαιρετικής σημασίας διαβούλευση, ανταλλαγή ιδεών και οριοθέτηση στόχων για το επόμενο διάστημα, που αφορούν στο παρόν και το μέλλον των Μαθηματικών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με μια πανηγυρική τελετή έναρξης τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στις 10:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κτηρίου Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το Συνέδριο θα καλύψει όλες τις περιοχές των θεωρητικών και των εφαρμοσμένων Μαθηματικών, φιλοξενώντας κεντρικές ομιλίες από κορυφαίους Έλληνες μαθηματικούς:

Γεώργιος Ακρίβης (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Σπυρίδων Αλεξάκης (University of Toronto), Κωνσταντίνος Δαφέρμος (Brown University), Ιωάννης Εμίρης (ΕΚ «Αθηνά», ΕΚΠΑ), Ευστρατία Καλφαγιάννη (Michigan State University), Ιωάννης Κοντογιάννης (University of Cambridge), Δημήτριος Κουκουλόπουλος (University of Montreal), Δημήτριος Μπερτσιμάς (Massachusetts Institute of Technology) Παναγιώτης Σουγανίδης (Chicago University), Πέρλα Σούση (University of Cambridge), Νικόλαος Φραντζικινάκης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Μαρία Χλουβεράκη (University of Versailles-St Quentin).

Δείτε επίσης

Προδιαγραφές διαδραστικών συστημάτων τεχνολογίας οθόνης αφής για ανάγκες σχολ. μονάδων 

Κεραμέως-νέα σχολική χρονιά: Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι 

Κεραμέως-γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Εξετάζεται για προσεχείς προσλήψεις και διορισμούς 

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας: 8.586 σύνολο 

Αποτελέσματα Πανελλαδικών με SMS: Ανοίγει η πλατφόρμα 

Δημόσια Διαβούλευση νομοσχεδίου ΑΕΙ 

Κεραμέως-επέκταση ωραρίου ολοήμερου: Εως τις 17:30 από τον Σεπτέμβριο 2022 

Δείτε επίσης

ΦΕΚ: Ηλεκτρονικές εγγραφές-μετεγγραφές σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-ΠΕΠΑΛ μέσω της εφαρμογής “e-εγγραφές”

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply