Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας: Σάββατο 05.11.2022-Hellenic Association of School Psychology-HASP

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας: Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 – “Η Επαγγελματική Ταυτότητα, ο Ρόλος και το Μέλλον του Σχολικού Ψυχολόγου στην Ελλάδα Σήμερα” – Από την Ελληνική Εταιρεία Σχολικής Ψυχολογίας (Hellenic Association of School Psychology-HASP).

Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας

Ανακοινώνεται το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας στο Πεδίο που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Σχολικής Ψυχολογίας (Hellenic Association of School Psychology-HASP). To συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους και θα γίνει διαδικτυακά (online).

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση του Συνεδρίου

Η Ελληνική Εταιρεία Σχολικής Ψυχολογίας (Hellenic Association of School Psychology-HASP) ιδρύθηκε το 2021 από επαγγελματίες σχολικούς ψυχολόγους, ερευνητές/τριες και ακαδημαϊκούς της Σχολικής Ψυχολογίας.

Στόχος της Εταιρείας είναι η προαγωγή του επαγγέλματος του/της σχολικού ψυχολόγου, της αναγνώρισης της ειδικότητας της Σχολικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα και της προαγωγής της εφαρμοσμένης και βασικής έρευνας στο πεδίο της Σχολικής Ψυχολογίας.

Η Eλληνική Εταιρεία Σχολικής Ψυχολογίας (HASP) είναι από τον Ιούλιο του 2021 affiliate member (συμβεβλημένος επαγγελματικός φορέας) της Διεθνούς Εταιρείας Σχολικής Ψυχολογίας (International Association of School Psychology) ISPA.

Η Εταιρεία έχει διεθνή παρουσία με ερευνητικές εργασίες και συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά projects. Email επικοινωνίας: hasp.observatory@gmail.com

Το Συνέδριο θα γίνει εξ ολοκλήρου διαδικτυακά το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Νοεμβρίου 2022, στις 10:00ΠΜ – 7:30ΜΜ με θέμα «Η Επαγγελματική Ταυτότητα, ο Ρόλος και το Μέλλον του Σχολικού Ψυχολόγου στην Ελλάδα Σήμερα».

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 25/10 στον σύνδεσμο: https://forms.gle/CRTkiq4ChVMmDxR49

Στο 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας στο Πεδίο, συμμετέχουν διεθνείς ομιλητές και τέως πρόεδροι της Διεθνούς Εταιρείας Σχολικής Ψυχολογίας (Ιnternational School Psychology Association-ISPA).

Επίσης συμμετέχουν με ομιλίες, στρογγυλό τραπέζι και βιωματικά εργαστήρια Έλληνες επαγγελματίες σχολικοί ψυχολόγοι, ερευνητές/τριες και Καθηγητές/τριες της Σχολικής Ψυχολογίας.

Το συνέδριο αυτό απευθύνεται σε σχολικούς ψυχολόγους, φοιτητές/τριες σχολικής ψυχολογίας, παιδαγωγικών σχολών και άλλων συναφών αντικειμένων καθώς και ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, γονείς και ενδιαφερόμενους ερευνητές/τριες σε θέματα σχολικής & εφαρμοσμένης ψυχολογίας στο σχολείο (πχ εκπαιδευτική, κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία).

Δείτε το Πρόγραμμα ΕΔΩ

Δείτε τις Περιλήψεις και τα Βιογραφικά των εισηγητών ΕΔΩ 

Δείτε επίσης

Υλικό για μαθητές με τύφλωση, τυφλοκώφωση και πολυαναπηρίες, από το ΙΕΠ 

Διαβίωση σε ίδρυμα παιδικής προστασίας και δικαιώματα παιδιών: Εργαστήριο και Ημερίδα στα Ιωάννινα 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση