Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συντονιστικό ΑΣΕΠ 2008: Σκέψεις ενός ασεπίτη για την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού-Κείμενο διαμαρτυρίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συντονιστικό ΑΣΕΠ 2008: Σκέψεις ενός ασεπίτη για την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού – Κείμενο διαμαρτυρίας των επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008.

Ακολουθεί κείμενο διαμαρτυρίας των επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008, αναφορικά με το ενδεχόμενο επαναφοράς του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών.

Σκέψεις ενός ασεπίτη για την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού

Τις τελευταίες μέρες είδαμε δημοσιεύματα σε εκπαιδευτικούς ιστότοπους αναφορικά με την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού ως κριτήριο πρόσληψης εκπαιδευτικών. Οι διαρροές αυτές μέχρι στιγμής δεν έχουν διαψευστεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας, γεγονός που μας ωθεί στο να τις θεωρήσουμε τουλάχιστον υπό διαπραγμάτευση. Εμείς, ως επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008, νιώθουμε απέραντη θλίψη, απογοήτευση και οργή μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό.

Γιατί με μεγάλο κόπο και θυσίες διαβάσαμε και εξεταστήκαμε στα παιδαγωγικά και στο γνωστικό αντικείμενο του κλάδου μας σε έναν ομολογουμένως δύσκολο γραπτό διαγωνισμό, όπως αυτόν του 2008, κατορθώνοντας να είμαστε μέσα στους επιτυχόντες. Όμως αυτή μας η επιτυχία δεν είχε καμιά συνέχεια αφού ουδέποτε κληθήκαμε ως αναπληρωτές, όπως όριζε ο τότε ισχύων νόμος, ούτε φυσικά διοριστήκαμε, μιας και δε γινόντουσαν διορισμοί για 12  ολόκληρα χρόνια. Κάποιοι συνάδελφοί μας που είχαν έγκαιρα προσφύγει δικαστικά, δικαιώθηκαν και διορίστηκαν το 2019 όχι όμως λόγω της θετικής δικαστικής απόφασης που είχαν αλλά με νομοθετική ρύθμιση. Αυτοί οι συνάδελφοι είχαν τυχαίες σειρές κατάταξης και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν χαμηλότερα σε κατάταξη δηλαδή χαμηλόβαθμοι σε σχέση με εμάς που παραμένουμε αδιόριστοι.

Αλλά αντί το υπουργείο να φροντίσει να αποκαταστήσει την αδικία που το ίδιο προκάλεσε, μας αφήνει να τρέχουμε στα δικαστήρια ξοδεύοντας χρήματα που δε μας περισσεύουν και αγνοεί τις φωνές διαμαρτυρίας μας στα κοινωνικά δίκτυα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, βλέπουμε τώρα δειλά δειλά να γίνεται λόγος για επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού! Το να μένει το ζήτημα των ασεπιτών ανοιχτό και το υπουργείο να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του είναι ανεπίτρεπτο για ένα κράτος δικαίου. Ζητάμε από την υπουργό κ.Κεραμέως να επιληφθεί του θέματός μας άμεσα.

Μετά τιμής

Συντονιστικό ΑΣΕΠ 2008

Δείτε επίσης

Μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση: Πάνω από 6.000 έχει ζητήσει το Υπουργείο Παιδείας 

Αιτήσεις voucher 200 ευρώ από σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου-Ανοιξε η πλατφόρμα 

Τελειόφοιτοι ειδικής αγωγής-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Αποκλεισμός από Πίνακες λόγω μη έγκαιρης λήψης βεβαίωσης σπουδών 

Τι είπε το ΑΣΕΠ για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών Προκηρύξεων: Ενημέρωση και για θέματα προϋπηρεσίας 

Αιτήσεις ΑΣΕΠ-ΟΠΣΥΔ: Ερωτήσεις και Απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας 

Αίτηση ΑΣΕΠ Προκήρυξης 3ΕΑ/2022 σε 12 βήματα από τον ΠΑΣΑΔ 

Παιδαγωγική επάρκεια ΕΕΠ με πτυχίο ΑΕΙ: Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για την Προκήρυξη 2ΕΑ/2022

Αιτήσεις ΑΣΕΠ: Επισήμανση για Ψυχολόγους και Μεταπτυχιακά με συνάφεια στη Σχολική Ψυχολογία 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση