Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύψας: Τέλος κορονοϊού το καλοκαίρι του 2022-Πότε θα έχουμε το 4ο κύμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύψας: Τέλος κορονοϊού το καλοκαίρι του 2022-Πότε θα έχουμε το 4ο κύμα πανδημίας-Τι θα γίνει το καλοκαίρι που έρχεται-Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες-Θα επιτραπεί σε εμβολιασμένους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους;.

Τέλος κορονοϊού το καλοκαίρι του 2022

Στο χθεσινό -03.05.2021-Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων κος Νικόλαος Σύψας για:

  • Το πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση της πανδημίας κορονοϊού
  • Το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες
  • Το τι θα γίνει το καλοκαίρι που έρχεται
  • Το αν θα επιτραπεί σε εμβολιασμένους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους
  • Το πότε θα έχουμε το 4ο κύμα της πανδημίας
  • Το πότε αναμένεται να τελειώσει οριστικά η πανδημία κορονοϊού
Συγκεκριμένα ο κος καθηγητής είπε:
Τι βλέπουμε αυτή τη στιγμή

Βλέπουμε μια σταθεροποίηση, δηλαδή δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε και μια αποκλιμάκωση όσον αφορά στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία,  που είναι ένας από τους πιο σκληρούς δείκτες. Αυτό είναι πολύ παρηγορητικό.

Πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση

Την Τρίτη εβδομάδα του Μαίου πρέπει να υπάρξει μια καλή αποκλιμάκωση όσον αφορά στους διασωληνωμένους και στους νοσηλευόμενους, σύμφωνα με τα μοντέλα μας.

Ενδεχομένως όμως το Πάσχα και όλες οι εκδηλώσεις που γίνονται να παρατείνουν λίγο αυτή την προθεσμία και να μπούμε λίγο και στον μήνα Ιούνιο πιθανά με 400 διασωληνωμένους.

Πιθανά τον Σεπτέμβριο να βγάλουμε τις μάσκες

Εάν όλα πάνε καλά από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει μια κανονικότητα, τότε ενδεχομένως να βγάλουμε και τις μάσκες.

Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί  από 3 παραμέτρους

1. Πρώτη παράμετρος οι εμβολιασμοί και το τείχος ανοσίας

Υπάρχουν 2 ερωτήματα, το πρώτο είναι το πότε θα έχουμε κανονικότητα και το δεύτερο το πότε θα χτίσουμε το τείχος ανοσίας.

Η κανονικότητα εξαρτάται από τον ρυθμό των εμβολιασμών, ο οποίος δεν είναι δεδομένος, δεν χρειάζεται υπερβολικός ενθουσιασμός, γιατί το καλοκαίρι τα κρούσματα θα πέσουν μπορεί πολλοί μπορεί να αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν. Αρα χρειάζεται πολύ μεγάλη χρειάζεται επαγρύπνηση όσον αφορά στους εμβολιασμούς.

2. Δεύτερη παράμετρος η πίεση στο σύστημα υγείας.

3. Τρίτη παράμετρος η εμφάνιση πιθανών μεταλλάξεων του ιού οι οποίες μπορεί να παρακάμψουν την ανοσία.

Τι θα γίνει το καλοκαίρι

Πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια του εμβολιασμού.

Στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πιο χαμηλά και γι’ αυτό διασωληνώνουμε ακόμη τέτοιους ανθρώπους.

Περυσι τον Ιούνιο υπήρχαν και μέρες με μηδέν κρούσματα και στα μέσα Ιουλίου ο δείκτης R ανέβηκε και ξεκίνησε απότομη άνοδος των κρουσμάτων. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί και φέτος, καθώς η πανδημία είναι απρόβλεπτη, δεν υπάρχει ανοσία και συνεπώς υπάρχει το υλικό για εξάπλωση του ιού στην κοινωνία.

Δεν μιλάμε για ένα κανονικό καλοκαίρι. Αποστάσεις, μάσκες και πάνω απ’ όλα τα εμβόλια, που είναι το ισχυρότερο όπλο μας.

Να επιτραπεί σε εμβολιασμένους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους

Πολύ καλή ιδέα είναι να επιτραπεί σε εμβολιασμένους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως ρεστοράν, μπαρ και κλαμπ χωρίς μάσκα. Θα είναι μια πολύ καλή ανταμοιβή αλλά και κίνητρο για να προωθηθούν οι εμβολιασμοί.

Ενδεχομένως να έχουμε και 4ο κύμα της πανδημίας κορονοϊού το Φθινόπωρο

Εαν δεν διαρκεί αρκετά η ανοσία του εμβολίου ενδεχομένως να χρειαστεί και τρίτη δόση γύρω στον Δεκέμβριο. Ενδεχομένως δε  να χρειαστεί να παραχθεί νέο εμβόλιο, εάν υπάρξουν μεταλλάξεις που παρακάμπτουν την ανοσία.

Το καλοκαίρι του 2022 δεν θα έχουμε κορονοϊό

Τον χειμώνα ο ιός θα επανέλθει. Το καλοκαίρι του ’22, πρώτα ο Θεός θα εξαφανιστεί εντελώς -το καλό σενάριο- ή θα επανέλθει σαν μια μικρή εποχική λοίμωξη, όπως κάθε χρόνο η γρίπη.

 Η πανδημία πρέπει να τελειώσει σε ολόκληρη την υδρόγειο

Για να τελειώσει οριστικά η πανδημία πρέπει να τελειώσει σε ολόκληρη την υδρόγειο. Αν στην Ευρώπη έχουμε ελάχιστα κρούσματα και στην Ινδία βράζει η πανδημία, τότε πιθανότατα η πανδημία θα γυρίσει από την Ινδία στην Ευρώπη με μεταλλάξεις.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Σαρηγιάννης για άνοιγμα σχολείων: Σε κίνδυνο η δια ζώσης επαναλειτουργία τους από το άνοιγμα της εστίασης
Ποσοστό προστασίας ανά δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech-Astra Zeneca-Moderna-Johnson & Johnson
Εμβόλιο κορονοϊού 12-15 ετών: Ξεκίνησε η εξέταση για την ασφάλεια του εμβολίου των Pfizer/BioNTech
Ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης ανά ηλικιακή ομάδα: Η σημερινή εικόνα
Ακύρωση ραντεβού εμβολιασμού: Τι ισχύει και γιατί σχετικά με το θέμα των ακυρώσεων και του μπλοκαρίσματος

Πριν φύγετε

Δημόσιο-self test: H απόφαση εφαρμογής του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου covid από Μ. Δευτέρα 26.04
Προγραμματισμός διάθεσης self test: Ημερομηνίες για Δημόσιο-εκπαιδευτικούς-μαθητές-κληρικούς
Για ποιους λόγους ανοίγουν τα σχολεία 10 Μαΐου: Τα τρία δεδομένα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση