Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύψας: Το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων την 01.02 αποφασίσθηκε εφόσον έχουμε καλές επιδημιολογικές εξελίξεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύψας: Το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων την 01.02 αποφασίσθηκε εφόσον έχουμε καλές επιδημιολογικές εξελίξεις – Πως συνδυάζεται το άνοιγμα σχολείων με τους συνωστισμούς στην αγορά.

Το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων την 01.02 και οι συνωστισμοί

Για τις ουρές και τον συνωστισμό έξω από εμπορικά καταστήματα σε κεντρικές οδούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες μίλησε στο MEGA ο κος Νικόλαος Σύψας Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό.

Ο κος Σύψας εξέφρασε την ανησυχία του

για τις εικόνες συνωστισμού λέγοντας χαρακτηριστικά πως “παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω αν με τις εικόνες αυτές θα μπορεί να συνεχίσει η αγορά να είναι ανοιχτή. Η επιδημία συνεχίζει ακάθεκτη” και “όλοι αυτοί οι άνθρωποι επιστρέφουν στο σπίτι τους και η διασπορά γίνεται ενδοοικογενειακά”.

Ο κος καθηγητής ανέφερε πως

“δεν μπορεί να μείνει έτσι η κατάσταση να μην κάνουμε τίποτα με αυτές τις εικόνες” υπενθυμίζοντας τις εικόνες τα Χριστούγεννα στο Harrod’s και την κατάσταση αναφορικά με τον κορονοϊό στο Λονδίνο σήμερα.

Τόνισε δε πως “η επιτροπή (των ειδικών) πρέπει να επιληφθεί του θέματος. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μείνει άπραγη”.

Ερωτηθείς ο κος Σύψας

αν οι συνωστισμοί και η αυξημένη κινητικότητα μπορεί να επηρεάσει και το προγραμματισμένο για την 1η Φεβρουαρίου άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων απάντησε πως:

“Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων αποφασίσθηκε για την 1η Φεβρουαρίου εφόσον έχουμε καλές επιδημιολογικές εξελίξεις, δηλαδή ότι συνεχίζει η επιδημία να είναι τουλάχιστον σταθερή. Δεν ζητάμε να υποχωρήσει σημαντικά μέσα στον χειμώνα αλλά τουλάχιστον να παραμείνει σταθερή”.

“Αρα θα δούμε ξανά τα επιδημιολογικά στοιχεία και θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις αν δεν δούμε τα στοιχεία”.

Στην συμπληρωματική ερώτηση της Δημοσιογράφου

αν ενδέχεται να μην ανοίξουν τα σχολεία να υπάρξουν αυξητικές επιδημιολογικές τάσεις ο κος Σύψας απάντησε πως:

“Αν έχουμε αυξητικές τάσεις, γιατί θυμίζω πως στο Λύκειο, τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες, κάτι πρέπει να κάνουμε, γιατί οι επιδημιολογικές τάσεις καθορίζουν τι πρέπει να κάνουμε”.

Επίσης ο κος καθηγητής

απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με την κινητικότητα που θα παρατηρηθεί με το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων προς και από το σχολείο από τους εφήβους μαθητές, λέγοντας πως είναι πολύ μεγαλύτερος ο επιδημιολογικός κίνδυνος απ ότι στους μαθητές Δημοτικού, καθόσον εκεί όλα γίνονται με την επίβλεψη των γονέων.

Τέλος ανέφερε πως

“πολύ θα θέλαμε να πηγαίνει ο μαθητής κατευθείαν στο σπίτι, δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι εφικτό”.

“Ελπίζω να μην έχουμε κακές επιδημιολογικές εξελίξεις εντός της εβδομάδας”, κατέληξε.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Ζέττα Μακρή-πρόστιμα μαθητών: “Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές”
Ανακοινώσεις: Γυμνάσια-Λύκεια ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου-Οχι τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές
ΦΕΚ-Μέτρα προστασίας κορονοϊού-25.01 έως 01.02-Σχολεία, Πανεπιστήμια, Φροντιστήρια, Μετακινήσεις, Λειτουργία Δημοσίου
Φίλης-άνοιγμα σχολείων: Για τρίτη φορά, τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν-Χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο

Πριν φύγετε

 ΠΟΥ-σχολεία και κορονοϊός: Πότε να κλείνουν;-Είναι εστίες μόλυνσης;-Κίνδυνοι για τους εκπαιδευτικούς;
Μάσκες-κορονοϊός: Ποιες προστατεύουν από τη νέα μετάλλαξη-Τι λένε οι ειδικοί και ο ΠΟΥ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση