Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συρίγος-επιστροφή στα σχολεία και Πανεπιστήμια: Ποια τα προαπαιτούμενα για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, καθηγητές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συρίγος-επιστροφή στα σχολεία και Πανεπιστήμια: Ποια τα προαπαιτούμενα για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, καθηγητές – Εμβολιαστικά κέντρα στα ΑΕΙ.

Συρίγος-επιστροφή στα σχολεία και Πανεπιστήμια

Στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” μίλησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος, για τα προαπαιτούμενα της επιστροφής των μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Για την επιστροφή στα σχολεία είπε:
  • 13 Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα σχολεία. Τα μαθήματα θα γίνουν δια ζώσης. Δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν το Μάρτιο του 2020. Έχουμε εργαλεία πλέον στα χέρια μας για να αντιμετωπίσουμε την ασθένεια. Το κύριο εργαλείο είναι τα εμβόλια.
  • Επομένως μέσα στα σχολεία θα μπαίνουν οι καθηγητές οι οποίοι έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν νοσήσει, έχουν πιστοποιητικό νοσήσεως.
  • Οι υπόλοιπες ομάδες, καθηγητές και δάσκαλοι, που ούτε έχουν εμβολιασθεί, ούτε έχουν νοσήσει θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακό τεστ – δύο φορές την εβδομάδα – για να μπαίνουν στα σχολεία.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί δεν παρέχεται δωρεάν το τεστ στους εκπαιδευτικούς

ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Α. Συρίγος απάντησε πως υπάρχουν δομές όπου πραγματοποιείται δωρεάν το ράπιντ τεστ, συμπληρώνοντας πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το ποσοστό δασκάλων και καθηγητών που έχουν εμβολιαστεί είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο της χώρας.

Αν γίνει μια μικρή προσπάθεια σε λίγο μπορεί να έχουμε στα σχολεία σχεδόν όλους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες”, τόνισε επίσης.

Για τους φοιτητές και τα Πανεπιστήμια είπε:
  • Οι φοιτητές πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νοσήσεως ή τεστ για να παρουσιασθούν.
  • Για να διευκολυνθούν οι φοιτητές, στα μεγάλα πανεπιστήμια θα υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα.
  • Σε κάποια Πανεπιστήμια θα υπάρχουν και μόνιμες δομές για παροχή εμβολίων γι όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν.
  • Στα μικρά Πανεπιστήμια, όπου δεν θα υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα, θα υπάρχει κατά προτεραιότητα η δυνατότητα να εμβολιαστούν στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής.

Δείτε επίσης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ανακοινώσεις για το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας την επόμενη εβδομάδα  
Ανοιγμα σχολείων Δευτέρα 13.09.2021-Πως θα προσέρχονται εκπαιδευτικοί και μαθητές-Τι θα ισχύσει στα ΑΕΙ
Διευκόλυνση καθημερινότητας εκπαιδευτικών: Παρέμβαση με 5 προτάσεις για τους υπό τοποθέτηση εκπ/κούς
Ωράριο εκπαιδευτικών-γραμματειακό έργο: Τι ισχύει σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Πριν φύγετε

Ειδικός λογαριασμός σχολικών αναγκών πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας: Ανακοίνωση ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση