Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συρίγος για έναρξη νέου σχολικού έτους-τι θα γίνει με όσους νοσήσουν στις Πανελλαδικές-σεξουαλική παρενόχληση στα ΑΕΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συρίγος για έναρξη νέου σχολικού έτους-τι θα γίνει με όσους νοσήσουν στις Πανελλαδικές-κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΕΚΠΑ.

Συρίγος για έναρξη νέου σχολικού έτους

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” μίλησε σήμερα Σάββατο πρωί 22.05.2021 ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Αγγελος Συρίγος, για τις Πανελλαδικές, την ημερομηνία έναρξης της επόμενης σχολικής χρονιάς, για το τι θα γίνει αν ένας υποψήφιος των Πανελλαδικών εξετάσεων νοσήσει από κορονοϊό, για τον Καθηγητή του ΕΚΠΑ που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Μεταξύ άλλων απάντησε και στο ερώτημα για το πότε θα ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά.
Ο κος Συρίγος απάντησε πως:

“Αυτό θα το δούμε τις επόμενες. Θα κοιτάξουμε να δούμε αν μπορούμε να καλύψουμε λίγο από τον χαμένο χρόνο των προηγούμενων εβδομάδων”.

Σε συμπληρωματική ερώτηση για το αν θα ξεκινήσει η χρονιά μετά τις 30 Αυγούστου, δηλαδή αρχές Σεπτέμβρη απάντησε:

“Ναι, το γεγονός ότι τον Ιούλιο και Αύγουστο δεν γίνονται μαθήματα οφείλεται και σε αντικειμενικούς κλιματολογικούς λόγους”.

Στην ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει αν υποψήφιος Πανελλαδικών νοσήσει από κορονοϊό είπε πως:

“Τα παιδιά ξέρουν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο όσα αφορούν την ζωή τους και τις εξετάσεις και θα πρέπει να μην ανατρέψουν το πρόγραμμα τους και να κινδυνεύσει να νοσήσει κάποιο από κορονοϊό.

Εάν κάποιος νοσήσει, ξέρει ότι θα δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο”.

Για τον καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση είπε:

“Eίναι ακόμη εσωτερικό θέμα του Πανεπιστημίου και μετά θα φθάσει σε εμάς. Εγώ ενθαρρύνω όποιος αντιμετωπίζει τέτοιες περιπτώσεις, να τις καταγγέλλει.

Στα 20 χρόνια της διδακτικής εμπειρίας μου ξέρω για δύο περιπτώσεις με ανυπόγραφες καταγγελίες, ενώ υπήρχε και η αίσθηση ότι πολλοί καθηγητές χρησιμοποιούσαν την θέση τους και οι φοιτητές φοβούνταν ότι θα τους «σφάξουν» αν μιλήσουν ανοιχτά.

Φτιάχνουμε καινούριο πειθαρχικό κώδικα για τα πανεπιστήμια που θα περιλαμβάνει και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Η κοινωνία έχει φτάσει σε ένα επίπεδο, που πλέον δεν υπάρχει καμία ανοχή σε αυτά, ενώ υπάρχει για φοιτητή που δεν μπορεί να περάσει κάποιο μάθημα και η διαδικασία να εξεταστεί από άλλους καθηγητές, μετά από αίτημα του”.

Δείτε επίσης

Πειθαρχικό δίκαιο μελών ΔΕΠ-ΕΔΙΠ-ΕΤΕΠ των ΑΕΙ: Συγκροτήθηκε ομάδα έργου για εισαγωγή νέου θεσμικού πλαισίου
ΑΕΙ-self test: Τροποποίηση ΚΥΑ για υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο σε φοιτητές-διδακτικό και λοιπό προσωπικό
Kατατακτήριες εξετάσεις-κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές | Ημερομηνίες
 Ψηφιακός μετασχηματισμός εκπαίδευσης: Οι αλλαγές στην Πρωτ/θμια-Δευτ/θμια-Τριτ/θμια-Ειδική Αγωγή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση