Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συρίγος για στέγαση εκπαιδευτικών και φοιτητών-Τι είπε για τους Δήμους και το κράτος “πατερούλη”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συρίγος για στέγαση εκπαιδευτικών και φοιτητών σε τουριστικούς προορισμούς – Τι είπε για τους Δήμους και το κράτος “πατερούλη” στην ΕΡΤ.

Συρίγος για στέγαση εκπαιδευτικών και φοιτητών

Ο Yφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος ήταν καλεσμένος την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου του Απόστολου Μαγγηριάδη στην εκπομπή “Επίλογος” στο ΕΡΤNEWS, όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για το ζήτημα της στέγασης εκπαιδευτικών και φοιτητών στους Δήμους τουριστικών προορισμών και το πως μπορεί να αντιμετωπισθεί το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και θα πρέπει να πάνε σε τουριστικούς προορισμούς όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, όπου προσελκύουν ακόμη πολύ κόσμο, πολλούς επισκέπτες και έτσι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα αναφορικά με το πως θα βρουν στέγαση χωρίς υπερβολικό ενοίκιο.

Η ερώτηση δε ήταν για το αν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προσανατολίζεται να χορηγήσει ένα επίδομα στέγασης σ αυτούς τους εκπαιδευτικούς.

Η απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ήταν πως:

“Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις αναφερόμαστε και σε πολύ πλούσιος Δήμους, οι οποίοι βγάζουν πάρα πολλά λεφτά από τον τουρισμό και καλό είναι τέτοιες περιπτώσεις να αντιμετωπίζονται από τις τοπικές κοινότητες πρωτίστως. Εχουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα του Δήμου Υδρας ο οποίος αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα μ ένα επίδομα το οποίο δίνει στους εκπαιδευτικούς που τοποθετούνται εκεί.

Επομένως ας έχουμε κατά νου το ότι δεν μπορεί να είναι το κράτος πατερούλης που θα πρέπει να τα λύνει όλα από την Αθήνα, από το Μαρούσι, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες βλέπουν τις δικές τους ανάγκες και το αντιμετωπίζουν. Εχουμε το ίδιο πρόβλημα και στα Πανεπιστήμια, διότι έχουμε φοιτητές που δεν μπορούν να βρουν δωμάτια και λύση εκεί είναι αύξηση του ειδικού στεγαστικού επιδόματος και η δημιουργία Εστιών σε βάθος χρόνου”. 

Δείτε επίσης

Νέο στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Οι ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως 

Κεραμέως: Τι απάντησε για τη στέγαση αναπληρωτών, την αύξηση μισθών, το voucher σε νεοπροσληφθέντες 

Ισοδύναμο εισόδημα ακαδημαϊκού έτους 2022-23: Διαπίστωση του ποσού 

Αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού λόγω νόσησης με covid-19: 79η Εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση