Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Αύξηση κρουσμάτων 33,4% της ομάδας 0-17 ετών-Ολοστρόγγυλο μηδενικό η πολιτική της κυβέρνησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
ΣΥΡΙΖΑ: Αύξηση κρουσμάτων 33,4% της ομάδας 0-17 ετών-Ολοστρόγγυλο μηδενικό η πολιτική της κυβέρνησης σε Παιδεία και πανδημία.
ΣΥΡΙΖΑ: Αύξηση κρουσμάτων 33,4% ομάδας 0-17 ετών
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την πολιτική της Κυβέρνησης στην Παιδεία και στην πανδημία, χαρακτηρίζοντάς την “Ολοστρόγγυλο μηδενικό”.
Αναλυτικά η Ανακοίνωση
Ολοστρόγγυλο μηδενικό η πολιτική της κυβέρνησης σε Παιδεία και πανδημία
Το φάσμα της αποτυχίας στοιχειώνει για μια ακόμη φορά την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Αναμενόμενο, αφού ακολουθώντας τις ίδιες αποτυχημένες μεθόδους έχει την αυταπάτη ότι θα υπάρξουν διαφορετικά αποτελέσματα.
Έτσι και προ του διαφαινόμενου πολιτικού κόστους, οι επιτελείς (τρόπος του λέγειν) του υπουργείου, αναζητούν τρόπους απόδρασης από τα προβλήματα που η ΝΔ έχει δημιουργήσει με την πολιτική της. 
Μετά την πανεπιστημιακή αστυνομία,
που η ίδρυσή της αποκρούστηκε προσώρας από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις, τώρα διαρρέουν νέες επικείμενες «διορθωτικές» κινήσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει «χθες», όπως η ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων και η συνακόλουθη κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
Μακάρι! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις έχει ζητήσει και θα στηρίξει τέτοιες αποφάσεις, αφού θα είναι προς όφελος του χρόνου που θα μπορεί να διατεθεί στα μαθήματα και στην κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. 
Ο άλλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης είναι ο παραλογισμός της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής,
η οποία θεσπίστηκε ώστε να λειτουργήσει ως κυμαινόμενος «κόφτης» και που -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να δώσει δυνατότητα εισαγωγής στα ΑΕΙ υποψηφίων ακόμη και με 6 (δηλαδή με… «λευκή κόλλα» κατά τη ΝΔ) ή να αποκλείσει άλλους με 12 ή 13, δηλαδή με βαθμό πάνω από τη «βάση του 10». 
Πρόκειται για εξεταστικό σύστημα που η εκπαιδευτική κοινότητα χαρακτηρίζει «σφαγείο Κεραμέως», αφού σε κάθε περίπτωση και πέρα από κουτοπονηριές του τύπου «αύξηση των εισακτέων στα περιφερειακά πανεπιστήμια σε βάρος των κεντρικών», είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αφήσει εκτός πανεπιστημίων έως και 25.000 υποψηφίους (δηλαδή το 1/3 των περσινών εισακτέων). Πρόβλημα που δεν επιδέχεται «διορθωτική» λύση.
Ας μη ματαιοπονούν λοιπόν οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ που τώρα συνειδητοποιούν τι ψήφισαν! Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν παίρνει διόρθωση, μόνο κατάργηση!
Παράλληλα, τα Λύκεια ξανακλείνουν λόγω Πάσχα, με τον απολογισμό της επαναλειτουργίας τους να προκαλεί προβληματισμό.
Σε εφτά ημέρες λειτουργίας, με μόνα μέτρα την αναποτελεσματική χρήση των self-tests και την επίκληση στην ατομική ευθύνη, καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά +33,4% στην ηλικιακή ομάδα των 0-17 ετών. Επίσης, κάθε μέρα αυξάνεται ραγδαία και ο αριθμός των σχολείων και τμημάτων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού.
Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ
αποτυπώνουν την αποτυχία της ανεύθυνης και επικίνδυνης κυβέρνησης που άνοιξε τα Λύκεια όπως τα έκλεισε. Μάλιστα, υπουργείο Παιδείας και Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει την επαναλειτουργία όλων των σχολείων μετά το Πάσχα, με μόνο εφόδιο τα αναξιόπιστα self-tests.
Για μια ακόμη φορά και με την πανδημία ανυποχώρητη, καλούμε την κυβέρνηση
να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων· μέτρα που εφαρμόζονται διεθνώς και που έχουν προτείνει οι λοιμωξιολόγοι, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι γονέων, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δείτε επίσης

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Ο οδικός χάρτης άρσης του lockdown-10 Μαΐου ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά με self tests
Εκπαιδευτικοί-εμβόλιο: Από σήμερα μπορούν να κλείσουν ραντεβού ανεξαρτήτως ηλικίας
Τελευταίο self test πριν τις διακοπές του Πάσχα την Πέμπτη 22.04-Παραλαβή από τα Φαρμακεία έως και την Τετάρτη 21.04
Νέο ΦΕΚ-κορονοϊός: Τι ισχύει από 19 έως 26.04-Μέτρα προστασίας ανά επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης
Δημόσιο-Εφαρμογή υποχρεωτικού self test σε υπαλλήλους-Περικοπή αποδοχών όταν δεν γίνεται | ΦΕΚ

Δείτε ακόμη

 Σχολεία: Στόχος 10 Μαΐου να ανοίξουν Δημοτικά & Γυμνάσια-Ανακοινώσεις για Προαγωγικές αύριο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση