Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΥΡΙΖΑ-Ειδικά σχολεία: Το Υπουργείο Παιδείας να λάβει άμεσα μέτρα δίχως άλλες καθυστερήσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΥΡΙΖΑ-Ειδικά σχολεία: Το Υπουργείο Παιδείας να λάβει άμεσα μέτρα δίχως άλλες καθυστερήσεις-Επίσης να συνομιλήσει με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς.

ΣΥΡΙΖΑ-Ειδικά σχολεία
Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Το υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει τώρα για τα Ειδικά Σχολεία

Οι μαθητές και οι καθηγητές των Ειδικών Σχολείων βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο στο έλεος της πανδημίας και της κυβερνητικής αδιαφορίας.

Παρά τις διαρκείς διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί, δεδομένου ότι τα Ειδικά Σχολεία δεν έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά αντιμετωπίζουν αυξημένη ευπάθεια.ω

Όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν προσληφθεί επιπλέον εκπαιδευτικοί, σχολικοί νοσηλευτές, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Δεν έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων με τους μαθητές να συνωστίζονται καθημερινά, όπως δεν έχει εφαρμοστεί κανένα σχέδιο τακτικών τεστ και ιχνηλάτησης.

Επίσης, κανένας εκπαιδευτικός και κανένα μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Η διάψευση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττα Μακρή από… το ίδιο της το υπουργείο είναι ενδεικτική.

Η αρμόδια υφυπουργός για την Ειδική Αγωγή παραπληροφορούσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως «έχουν ήδη αρχίσει οι εμβολιασμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στα παιδιά που είναι άνω των 16 ετών».

Μάλιστα σημείωσε πως η ανταπόκριση είναι μαζική!

Ωστόσο, η εγκύκλιος

για την έναρξη των εμβολιασμών εκδόθηκε μια ημέρα μετά τη συνέντευξή της και η πλατφόρμα άνοιξε μόλις χθες.

Επιτέλους,

το υπουργείο Παιδείας ας σταματήσει να ακροβατεί με την υγειονομική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία.

Να λάβει άμεσα μέτρα

δίχως άλλες καθυστερήσεις και ψέματα, όπως επίσης να συνομιλήσει με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων, οι οποίοι δίνουν τη μάχη αβοήθητοι.

Δείτε επίσης

Ομάδα εργασίας αποτίμησης νομοθετικού πλαισίου και βελτιωτικών αλλαγών εκπαίδευσης ΑμεΑ ή και ειδικές εκπ/κές ανάγκες
Εγκύκλιος Μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020-21: Αιτήσεις από 18.03 έως 26.03.2021
Κεραμέως: Παράταση σχολικού έτους εντός Ιουνίου-Κανονικά οι Πανελλαδικές-Μέριμνα για Γυμνάσια & Λύκεια
Εμβολιασμός προσωπικού ειδικών σχολείων και μαθητών: Ξεκινάει ο προγραμματισμός των ραντεβού
Μακρή-ειδικά σχολεία: Γιατί δεν έκλεισαν-Εχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί
Οδηγίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από Τρίτη 16.03.2021: Παράθεση εγγράφων από το Υπ. Παιδείας
Ζέττα Μακρή για ειδικά σχολεία-παράταση σχολ. έτους-voucher 200 ευρώ-άνοιγμα σχολείων-Πανελλαδικές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση