Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΥΡΙΖΑ για διάταξη λειτουργίας Φροντιστηρίων Κυριακές και αργίες: Διαλύει εργασιακά κεκτημένα-Να αποσυρθεί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΥΡΙΖΑ για διάταξη λειτουργίας Φροντιστηρίων Κυριακές και αργίες: Διαλύει εργασιακά κεκτημένα-Να αποσυρθεί – Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας.

Διάταξη λειτουργίας Φροντιστηρίων Κυριακές

Σε Ανακοίνωση προέβη η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με την Τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κος Κ. Χατζηδάκης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων “Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις”, στην οποία προβλέπεται δυνατότητα λειτουργίας των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών κατά τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας για τη διεξαγωγή διαγωνισμάτων εξετάσεων μαθητών.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση

η Τροπολογία διαλύει εργασιακά κεκτημένα και ανοίγει το δρόμο για την καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας, των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, άλλα και όλων των αργιών και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Αναφέρεται επίσης πως υπό το σύνθημα “Δουλεία Ξανά” η ΟΙΕΛΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής “Ο Βύρων” κάλεσαν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία, καλεί το σύνολο των εργαζομένων σε επιφυλακή για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και δεσμεύεται να καταργήσει και αυτή τη διάταξη όταν γίνει κυβέρνηση.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε μια πρωτοφανή επίθεση προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά εκπαιδευτικών- εργαζόμενων στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών διαλύοντας εργασιακά κεκτημένα και ανοίγοντας τον δρόμο για την καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας, των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, άλλα και όλων των αργιών και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Συγκεκριμένα με αιφνιδιαστική τροπολογία στο σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας με τον μάλλον σκωπτικό τίτλο «Δουλειές Ξανά, Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις» προβλέπεται η λειτουργία των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.

Υπό το σύνθημα “Δουλεία Ξανά” η ΟΙΕΛΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής “Ο Βύρων” κάλεσαν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Η ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι δεν έχει τέλος η παροχή «δώρων» στους επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καταγγέλλει τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη ότι, μετά τη νομιμοποίηση της «εθελοντικής» εργασίας στα ιδιωτικά σχολεία, τώρα, με αιφνιδιαστική τροπολογία, εννοείται χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους, ορίζει, με την απαιτούμενη «δημιουργική ασάφεια» ως εργάσιμη ημέρα την Κυριακάτικη αργία σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής “Ο Βύρων”τονίζει ότι η τροπολογία είναι φωτογραφική και νομιμοποιεί την κατάσταση που προσπαθούν ήδη να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς οι φροντιστηριάρχες:

“Να δουλεύουμε, χωρίς να έχουμε κανένα λόγο για το ωράριό μας, ακόμη και για την πληρωμή μας. Ήδη πολλά φροντιστήρια έχουν επιβάλλει τη δουλειά το Σάββατο και την Κυριακή, χωρίς καν να δηλώνουν και να πληρώνουν τους συναδέλφους, που καλούνται να είναι στο φροντιστήριο για να επιλύσουν τα λεγόμενα φύλλα εργασίας, να επιτηρήσουν διαγωνίσματα κ.α. Αυτή ακριβώς την παράνομη πρακτική που επανειλημμένα έχει καταγγείλει ο σύλλογος μας, έρχεται να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την προκλητική αυτή τροπολογία και καλεί το σύνολο των εργαζομένων σε επιφυλακή για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, απέναντι στην εντατικοποίηση, την υπερεκμετάλλευση και την απλήρωτη εργασία που προσπαθούν να επιβάλλουν η εργοδοσία και η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η διάταξη αυτή προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων που θα καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δείτε σχετικά

Διάταξη: Λειτουργία Φροντιστηρίων και ΚΞΓ Κυριακές και αργίες για διεξαγωγή εξετάσεων 

Δείτε επίσης

Πανελλαδικές-εξέταση υποψηφίων με αναπηρία-ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες | Τροποποίηση απόφασης 

Ενημέρωση Υπουργείου Παιδείας για 9 διατάξεις του νόμου 4823/2021

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών γενικής-ειδικής αγωγής: Εγγραφές και δηλώσεις μαθημάτων από Τετάρτη 13.04 

Επιμόρφωση-Διαφοροποιημένη διδασκαλία: Παράταση υποβολής αιτήσεων έως 18.04.2022 

Πριν φύγετε

Οδηγός: Αδειες μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΦΕΚ: Μεταφορά αργίας Πρωτομαγιάς-Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση