Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύριζα για Κυβέρνηση σχετικά με το non paper για τη σημαία: “Συμπεριφέρονται ως άλλοι Βουρβόνοι”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύριζα για Κυβέρνηση σχετικά με το non paper για τη σημαία: “Συμπεριφέρονται ως άλλοι Βουρβόνοι” – “Ατυπη ενημέρωση” της Υπουργού Παιδείας για την Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ.

Σύριζα για Κυβέρνηση

Απάντησε η  Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Εργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΠΕΚΕ)  στην άτυπη ενημέρωση της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, σχετικά με την επιλογή των σημαιοφόρων στα Δημοτικά Σχολεία.

Η Απάντηση

14-Οκτ-2019

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΕ* ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΤΟ NONPAPER ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ

* Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου

Όπως προβλέψαμε με την πρωινή μας ανακοίνωση, σχετικά με την επιλογή σημαιοφόρων και την κατάργηση της κλήρωσης με τη συμμετοχή όλων των μαθητών, η Νέα Δημοκρατία και η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως είναι αμετανόητοι. Συμπεριφέρονται ως άλλοι Βουρβόνοι· δεν έμαθαν τίποτα, δεν κατάλαβαν τίποτα.

Παράλληλα, δεν αποτολμούν να σχολιάσουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να τοποθετηθούν με επίσημη ανακοίνωση, αλλά επιλέγουν να απαντήσουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση με non-paper και άτυπες ενημερώσεις, αργά το βράδυ.

Αυτό είναι δηλωτικό του πανικού τους και της δύσκολης θέσης στην οποία έχουν περιέλθει. Τα υπόλοιπα στη Βουλή.

Λίγο πριν η “Ατυπη Ενημέρωση” της Υπουργού Παιδείας

Λίγο πιο πριν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως με δήλωσή της η οποία χαρακτηρίσθηκε ως “Ατυπη Ενημέρωση” ανέφερε τα παρακάτω σε σχέση με την πρωινή Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ, η οποία εμπεριείχε και τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επιλογή σημαιοφόρων

«Η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί στη Βουλή τα κριτήρια επιλογής των σημαιοφόρων στις σχολικές παρελάσεις. Η συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επιβάλλει τον τρόπο επιλογής των σημαιοφόρων. Η Κυβέρνηση επιλέγει ως κριτήριο τη σχολική επίδοση και όχι την κλήρωση».

Η πρωινή Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ με την υπ. αριθμ. 2374/2018 απόφαση του ΣτΕ. 

___________________

Δείτε επίσης

Ζαχαράκη για κατανομή-διορισμούς-πιστώσεις ΕΕΠ/ΕΒΠ-αναπληρωτές, στη Βουλή

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 2019 | Αναλυτική καταγραφή

Σύγκριση δαπανών μονίμου και αναπληρωτή: «ίσα βάρκα ίσα νερά»

Γνωσιακή Επιστήμη: Προκήρυξη 25 θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΚΠΑ

 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση