Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΥΡΙΖΑ για Μετεγγραφές: Απάντηση στον Υφυπουργό Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΥΡΙΖΑ για Μετεγγραφές: Απάντηση στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Βασίλη Διγαλάκη για την ενημέρωση περί σοβαρών προβλημάτων της διαδικασίας.

ΣΥΡΙΖΑ για Μετεγγραφές

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις Μετεγγραφές φοιτητών και την Ενημέρωση που είχε κάνει επί του θέματος ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Β. Διγαλάκης την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό κο Διγαλάκη

Σύμφωνα με τον κο Υφυπουργό η φετινή διαδικασία προετοιμασίας και λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής για τις Μετεγγραφές ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα, καθότι:

  • Η ανομοιομορφία των νομοθετικών διατάξεων των συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων – ΤΕΙ, καθώς και
  • η έλλειψη μελέτης για τη διαδικασία υλοποίησής τους,
προκάλεσαν πολύ μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό και τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων, όπως και στο αρμόδιο προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διακυβεύοντας έτσι την ομαλή διαδικασία του θεσμού των μετεγγραφών.

Σύμφωνα με το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανακοίνωση – απάντηση αναφέρει πως:
  • Ο κος Διγαλάκης προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του σε ό,τι αφορά στην αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητά του για την ολοκλήρωση βασικών διαδικασιών ρουτίνας που υλοποιούνται ανελλιπώς κάθε χρόνο.
  • Πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι αιτήσεις ήταν σε χαρτί και η διαδικασία διαρκούσε πολλούς μήνες ταλαιπωρώντας φοιτητές, οικογένειες, αλλά και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που είδε με ευαισθησία το θέμα των αδελφών φοιτητών και έδωσε τη δυνατότητα να σπουδάζουν αδέλφια στην ίδια πόλη ώστε να περιορίζονται οι δαπάνες των οικογενειών για τις σπουδές των παιδιών τους.

ΣΥΡΙΖΑ για Μετεγγραφές

Δείτε αναλυτικά την Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα, 18-Οκτ-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Για μια ακόμη φορά, ο υφυπουργός παιδείας κ. Διγαλάκης προσπάθησε να διαβάλει την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για να αποποιηθεί των ευθυνών του σε ό,τι αφορά στην αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητά του για την ολοκλήρωση βασικών διαδικασιών ρουτίνας που υλοποιούνται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Αυτή τη φορά το επίδικο είναι οι μετεγγραφές.

Θα θέλαμε να θυμίσουμε στην κοινή γνώμη και στον ίδιο τον κ. Διγαλάκη τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ως Κυβέρνηση δημιούργησε τα πληροφοριακά συστήματα που διαλειτουργούν με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ώστε να μπορούν άμεσα και χωρίς κόπο να αιτούνται μετεγγραφή χιλιάδες φοιτητές και να ενημερώνονται άμεσα για το αν δικαιούνται ή όχι τη μετεγγραφή.

Πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι αιτήσεις ήταν σε χαρτί και η διαδικασία διαρκούσε πολλούς μήνες ταλαιπωρώντας φοιτητές, οικογένειες, αλλά και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Οικονομικών.

Συνεπώς, τουλάχιστον ως προς αυτό,  ο κ. Διγαλάκης δε θα έπρεπε να μεμψιμοιρεί, αντιθέτως θα έπρεπε να ευχαριστήσει την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τη ζωή πιο εύκολη σε χιλιάδες οικογένειες, στις διοικητικές υπηρεσίες και στις πολιτικές ηγεσίας των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που είδε με ευαισθησία το θέμα των αδελφών φοιτητών και έδωσε τη δυνατότητα να σπουδάζουν αδέλφια στην ίδια πόλη ώστε να περιορίζονται οι δαπάνες των οικογενειών για τις σπουδές των παιδιών τους.

Αυτό, ως γενικό μέτρο, έγινε για πρώτη φορά στην ακαδημαϊκή ιστορία της χώρας και συνοδεύτηκε από έκτακτη επιχορήγηση των ΑΕΙ σε πόρους και θέσεις καθηγητών (ΔΕΠ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ψήφιση του ν. 4610/2019 που ολοκλήρωσε τον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης, προχώρησε χωρίς καθυστερήσεις στην ακαδημαϊκή αντιστοίχιση όλων των νέων τμημάτων μέσα από θεσμικές διαδικασίες, ώστε, ακριβώς,  να υπάρξει η δυνατότητα μετεγγραφών μεταξύ όλων των ακαδημαϊκά αντίστοιχων Τμημάτων, χωρίς διοικητικές καθυστερήσεις, που θα απέβαιναν εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ζήτησε από όλα τα πολιτικά κόμματα να υπάρξει συναινετική νομοθέτηση για το θέμα των μετεγγραφών και ζήτησε τις θέσεις των κομμάτων επ’ αυτού.

Με εξαίρεση το ΠΟΤΑΜΙ, καμία άλλη πολιτική δύναμη συμπεριλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας δεν ανταποκρίθηκε.

Συνεπώς, συμβουλεύουμε τον κ. Διγαλάκη να σταματήσει τις κατηγορίες και την παραγωγή ψευδών ειδήσεων.

Ας επικεντρωθεί  στη δουλειά του για να μην ταλαιπωρεί τους φοιτητές και τις οικογένειες τους.

____________________

Δείτε

Διαδικασία Μετεγγραφών: Ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα φέτος | Ενημέρωση Υφ. Παιδείας

Αιτήσεις μετεγγραφών φοιτητών: Aπό Τετάρτη 16 έως και την Κυριακή 27/10/2019

____________________

Δείτε επίσης

Κάλεσμα διαλόγου για την Ανώτατη Εκπαίδευση προς τα κόμματα από το ΥΠΑΙΘ | Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Διάλογος Παιδείας: Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και πείτε μας τι σχεδιάζετε | Επιστολή ΚΙΝΑΛ

Σημαία και πιστώσεις αναπληρωτών στο νόμο 4633/2019 – ΦΕΚ A 161

Διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση