Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Να αρθούν οι κυρώσεις στους 114 Διευθυντές σχολείων-Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΥΡΙΖΑ: Να αρθούν οι κυρώσεις στους 114 Διευθυντές σχολείων που δεν ανάρτησαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης – Ερώτηση στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Να αρθούν οι κυρώσεις στους 114 Διευθυντές

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 50 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Υπουργό ΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως να ανακαλέσει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Α. Κόπτση, με την οποία επιβάλλεται σε 114 Διευθυντές Σχολείων η κύρωση της αναστολής οιασδήποτε διαδικασίας εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης, καθώς δεν ανάρτησαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021.

Η ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Παιδείας Ν. Φίλη και της αναπληρώτριας Τομεάρχη Παιδείας Μ. Τζούφη.

Δείτε την Ερώτηση

Προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις διώξεις σε 114 διευθύντριες και διευθυντές Σχολείων.

Με τιμωρητική απόφαση του απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Α. Κόπτση με θέμα “Αναστολή εξέλιξης στελέχους εκπαίδευσης κατ’ άρθρο 56 παρ. 5 και 6 του Ν. 4823/2021” επιβάλλεται σε 114 διευθυντές και διευθύντριες Σχολείων η κύρωση της αναστολής οιασδήποτε διαδικασίας εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης, με την αιτιολογία ότι δεν ανάρτησαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021.

Εκπαιδευτικά σωματεία αντέδρασαν άμεσα επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι “το υπουργείο προχώρησε σε μια πρωτοφανή πράξη αυταρχισμού, απολυταρχίας και δεσποτισμού, παράνομη πράξη ποινικοποίησης του απεργιακού δικαιώματος”.

Με την ανωτέρω απόφαση του Γενικού Γραμματέα καταρρέει για πολλοστή φορά η αξιοπιστία της κας Κεραμέως, η οποία διαβεβαίωνε ότι η προωθούμενη αξιολόγηση στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι

και η τιμωρητικού χαρακτήρα ρύθμιση του άρθρου 56§ 5, 6 του ν. 4823/2021 σε βάρος διευθυντών σχολείων, οι οποίοι άσκησαν το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία, κινείται εκτός του πλαισίου των υπέρ των διωκόμενων εγγυήσεων που κατοχυρώνονται στις συνταγματικές διατάξεις.

Τα ανωτέρω εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο βάσει του οποίου η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αγνοεί τη βούληση και τις απόψεις των συντριπτικής πλειονότητας των εκπαιδευτικών και τις ομόφωνες αποφάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ψηφίζει και εφαρμόζει αυταρχικά μέτρα ασύμβατα με τις αξίες της δημοκρατίας, επιφυλάσσει για κάθε εκπαιδευτικό που επιμένει να αντιστέκεται βαριές ποινές, επιχειρεί με διάφορες πρακτικές, όπως παράνομες προφορικές εντολές, να διχάσει το εκπαιδευτικό σώμα και να διαταράξει το απαραίτητο ήρεμο κλίμα για την άσκηση του εκπαιδευτικού έργου.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η αποφασιστική άρνηση των εκπαιδευτικών να πειθαρχήσουν στις εντολές της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας δεν είναι καρπός ούτε της αδιαφορίας για τη βελτίωση της εκπαίδευσης ούτε στενά συντεχνιακή λογική.

Έχουν αποδείξει άλλωστε, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με τη συνεπή και υπεύθυνη στάση τους, ότι πρώτο τους μέλημα είναι να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία με ασφάλεια και παιδαγωγική αποτελεσματικότητα.

Είναι άρνηση που βασίζεται σε ισχυρά επιχειρήματα, καθώς διαπιστώνουν πασιφανώς ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να επιβάλει πάση θυσία πρακτικές κατηγοριοποίησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών, και να συνδέσει τις επιδόσεις των παιδιών σε σταθμισμένα πανελλαδικά τεστ με την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξή τους.

Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω,

Ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

Θα ανακληθεί η ανωτέρω καθώς και κάθε άλλη απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Α. Κόπτση με την οποία επιβάλλονται σε 114 διευθυντές και διευθύντριες σχολείων κυρώσεις;

Θα καταργηθεί η αυταρχική – αντιεκπαιδευτική ρύθμιση του άρθρου 56 του ν. 4823/2021;

Οι ερωτώσες και ερωτώντες βουλευτές

Δείτε σχετικά

Αξιολόγηση-Επιστολή ΔΟΕ για άρση κυρώσεων στους 114 Διευθυντές εκπαιδευτικούς, προς τον Γ.Γ ΥΠΑΙΘ 

Δείτε επίσης

Πρόσκληση σε σχολεία να καταθέσουν υλικό από εκπαιδευτικές επισκέψεις-εκδρομές και project STEM-STEAM 

Εγγραφο: Καταχώριση αδειών και παραιτήσεων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ στο myschool 

Προσβασιμότητα-Καταγραφή σχολικών κτιρίων-αποκεντρωμένων δομών ΥΠΑΙΘ σε ψηφιακή πλατφόρμα 

Ευρωπαϊκά σχολεία: Διαδικασία επιλογής προσωπικού-στελεχών διοίκησης | Απόφαση 

Εγγραφο: Δικαιολόγηση απουσιών μαθητών Γ Λυκείου-Ποιες καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται 

Προσωρινοί Πίνακες Διευθυντών Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας-Ενστάσεις από 14 έως 16.03.2022 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση