Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΥΡΙΖΑ-τηλεκπαίδευση λόγω κακοκαιρίας: Μεταξύ τραγικού και γελοίου το Υπουργείο Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΥΡΙΖΑ-τηλεκπαίδευση λόγω κακοκαιρίας: Μεταξύ τραγικού και γελοίου το Υπουργείο Παιδείας-“Είναι τέτοια η πολιτική πίεση και τόσο το επικοινωνιακό άγχος αυτής της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι ικανοί να εναλλάσουν καθημερινά το τραγικό με το γελοίο”.

ΣΥΡΙΖΑ-τηλεκπαίδευση λόγω κακοκαιρίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εντολή του ΥΠΑΙΘ για παροχή Τηλεκπαίδευσης στα σχολεία τα οποία δεν λειτουργούν δια ζώσης εξαιτίας της κακοκαιρίας “Ελπίς” και των μαθητικών καταλήψεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση

“είναι  γελοίο, να θέλει το ΥΠΑΙΘ  ακόμη και τις μέρες της κακοκαιρίας να δείξει δήθεν έργο και να δουλέψουν πάση θυσία οι “μηχανές” της Cisco, που βάζουν σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών”.

είναι τραγικό να πανηγυρίζουν” ότι χάρη στην παγκόσμια πρωτοτυπία του “50%+1″, δεν κλείνουν τμήματα, ακόμη κι αν εμφανίζονται 10 ή παραπάνω κρούσματα”.

______________

Δείτε την Aνακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Μεταξύ τραγικού και γελοίου το Υπουργείο Παιδείας

Είναι τέτοια η “επένδυση” της Cisco στην κυβέρνηση της ΝΔ που ούτε τη μία ή τις δύο μέρες κλειστών σχολείων λόγω χιονιά, δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη τα δύο “συνεταιράκια”.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι

εκκρεμεί η πλήρης συμμόρφωση του υπουργείου Παιδείας στις καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η υπουργός δίνει εντολή στους εκπαιδευτικούς να κάνουν χρήση του Webex και να παράσχουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους. Δηλαδή, να παρανομήσουν!

Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και στα υπό κατάληψη σχολεία και εισέπραξε την ομόθυμη αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, αυτή τη φορά

η εντολή δόθηκε από τις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης το βράδυ της Κυριακής για το πρωί της Δευτέρας, αποκαλύπτοντας την ανύπαρκτη σχέση των ιθυνόντων του υπουργείου με την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Που την κατανοούν σαν ένα on-off, σαν μια στιγμιαία εναλλαγή ζωντανής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Αδυνατώντας να καταλάβουν

πόση προετοιμασία χρειάζεται ο εκπαιδευτικός για να οργανώσει το μάθημα και το “υλικό” του για να σταθεί όπως πρέπει μπροστά στους μαθητές του, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Είναι τέτοια η πολιτική πίεση και τόσο το επικοινωνιακό άγχος αυτής της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι ικανοί να εναλλάσουν καθημερινά το τραγικό με το γελοίο.

Το τραγικό των εκατοντάδων χιλιάδων κρουσμάτων στα σχολεία

από το Σεπτέμβριο και μετά, για τα οποία “πανηγυρίζουν” ότι χάρη στην παγκόσμια πρωτοτυπία του “50%+1”, δεν κλείνουν τμήματα, ακόμη κι αν εμφανίζονται 10 ή παραπάνω κρούσματα!

Και το γελοίο,

να θέλουν ακόμη και τις μέρες της κακοκαιρίας να δείξουν δήθεν έργο και να δουλέψουν πάση θυσία οι “μηχανές” της Cisco, που βάζουν σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κυβέρνηση ασυγκράτητων νεοφιλελεύθερων, κυβέρνηση εντολοδόχος συμφερόντων, κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπουργό Παιδείας Κεραμέως.

Δείτε επίσης
Δείτε ακόμη
Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση