Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τα 40 νέα Τμήματα Ενταξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά περιοχή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα 40 νέα Τμήματα Ενταξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά περιοχή: Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υφυπουργού ΠΑΙΘ κας Ζ. Μακρή και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Θ. Σκυλακάκη. 

Τα 40 νέα Τμήματα Ενταξης Δευτεροβάθμιας

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μ. Μακρή προχώρησε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στην υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Θεόδωρο Σκυλακάκη για την ίδρυση σαράντα (40) επιπλέον – πέραν των ήδη λειτουργούντων – Τμημάτων Ενταξης (Τ.Ε.) σε δημόσιες σχολικές μονάδες τυπικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γενικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης στην επικράτεια.

Σύμφωνα με ανάρτηση του τ. Προέδρου του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ) Γιώργου Σταματάκου τα σαράντα (40) νέα Τμήματα ένταξης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι τα κάτωθι:

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΙΘΜ
ΔΡΑΜΑ 3
ΡΟΔΟΠΗ 2
Α ΑΘΗΝΑΣ 1
Γ ΑΘΗΝΑΣ 3
ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ 7
ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗ 1
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1
ΛΑΡΙΣΑ 1
ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5
ΚΕΡΚΥΡΑ 1
ΑΝΑΤ.

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

2
ΔΥΤ.

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

1
ΠΙΕΡΙΑ 1
ΣΕΡΡΕΣ 1
ΔΩΔ/ΣΑ 3
ΚΥΚΛΑΔΕΣ 4
ΦΘΙΩΤ/ΔΑ 1
ΗΛΕΙΑ 1
ΚΟΖΑΝΗ 1
ΣΥΝΟΛΟ 40

Ειδικότερα, στην Μαγνησία, ιδρύονται τα κάτωθι τμήματα ένταξης:

Τμήμα Ένταξης στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ. Ν. Ιωνίας

Τμήμα Ένταξης στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ιωλκού

Τμήμα Ένταξης στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Αργαλαστής

Τμήμα Ένταξης στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Βελεστίνου

Τμήμα Ένταξης στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου

Η κα Μακρή δήλωσε ότι:

“Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στην ίδρυση 40 νέων τμημάτων ένταξης στην επικράτεια, στις δημόσιες σχολικές μονάδες γενικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα Τμήματα Ένταξης αποτελούν μία εξειδικευμένη υποστηρικτική δομή ειδικής αγωγής, παρέχοντας υποστήριξη όχι μόνο στο γνωστικό αλλά, πρωτίστως, στον κοινωνικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό τομέα ανάπτυξης των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυσκολίες. Για τον λόγο αυτό εργαζόμαστε, συστηματικά και συντονισμένα, προκειμένου να ενισχύουμε με κάθε τρόπο την συμπεριληπτική εκπαίδευση στα σχολεία μας”.

Τμήμα Ενταξης

Το  Τμήμα Ενταξης είναι μια εξειδικευμένη υποστηρικτική δομή Ειδικής Αγωγής που λειτουργεί σαν χωριστό τμήμα μέσα στο σχολείο και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και διαθέτει το δικό του εκπαιδευτικό οποίος πρέπει να έχει πρόσθετα επαγγελματικά προσόντα και κατάρτιση στην Ειδική Αγωγή.

Σκοπός της λειτουργίας του είναι η πλήρης ένταξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον μέσω ειδικών εκπαιδευτικών παρεμβάσεων και προγραμμάτων.

Δείτε σχετικά

Τμήματα Ενταξης: Οι 395 αποφάσεις Δήμων για τη λειτουργία τους 

Τμήματα Ενταξης-Εφημερίες: Το νομοθετικό πλαίσιο όπως διαμορφώνεται από Π.Δ, Αποφάσεις και Εγκυκλίους 

Διευκρινίσεις για ΕΔΥ: Εφημερίες και συμμετοχή στις συνεδριάσεις-Εγγραφο του Υπουργείου Παιδείας 

Δείτε επίσης

Ενημέρωση ΣΑΚΕΑ για Γ Φάση: Πότε θα πραγματοποιηθεί-Τι θα περιλαμβάνει-Τι θα γίνει με την Παράλληλη 

Γιατί συμμετέχουμε στις εκλογές των αιρετών στις 5 του Νοέμβρη | Αρθρο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Ας βγει κάποιος να μιλήσει για την κα. Μακρή που έδωσε 5/40=⅛ από τα νέα ΤΕ στην εκλογική της περιφερειακή ενότητα, στη Μαγνησία

Γράψτε μία απάντηση