Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

“Τα ζητήματα λύνονται στο σχολείο, όχι στο μαθητοδικείο”-Ανακοίνωση της Μερόπης Τζούφη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
“Τα ζητήματα λύνονται στο σχολείο, όχι στο μαθητοδικείο – Να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητών” – Ανακοίνωση της Μερόπης Τζούφη Αναπληρώτριας Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανήλικοι μαθητές από σχολεία των Ιωαννίνων, της Άρτας και της Φιλιππιάδας πρόκειται να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κας Μερόπης Τζούφη, η οποία παρατίθεται ακολούθως.
“Τα ζητήματα λύνονται στο σχολείο, όχι στο μαθητοδικείο – Να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητών”
Ανήλικοι μαθητές από σχολεία των Ιωαννίνων, της Άρτας και της Φιλιππιάδας πρόκειται να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες. Το «έγκλημά» τους; Προχώρησαν σε κινητοποιήσεις την περίοδο 2019-2020, διεκδικώντας ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.
Η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία και όποια ζητήματα προκύπτουν, οφείλουν να αντιμετωπίζονται εντός της σχολικής κοινότητας. Με διάλογο, κατανόηση και κουλτούρα δημοκρατίας. Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τις αγωνίες των μαθητών και όχι να επιλέγουμε τα ποινικά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τα «μαθητοδικεία» και το μαθητικό ιδιώνυμο.
Αντίθετα, η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καταφεύγει συστηματικά στον αυταρχισμό, την πόλωση και την αυθαιρεσία. Θεσμοθέτησε την πανεπιστημιακή αστυνομία, ποδοπάτησε τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, έκανε τα πάντα για να κηρύξει παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση, ενώ σήμερα απειλεί με κυρώσεις διευθυντές σχολείων.
Στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών, μαζί με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων (ΑΣΓΜΕ), τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, τον κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, τους μαθητικούς αγώνες για καλύτερη εκπαίδευση και ζητάμε να σταματήσει άμεσα κάθε ποινική δίωξη σε βάρος των μαθητών.
Δείτε επίσης

Εξ αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ από το ΙΕΠ: Εγγραφή και δήλωση μαθημάτων της πλατφόρμας iepx

Επιμόρφωση-Εργαστήρια Δεξιοτήτων 4η περίοδος: Αιτήσεις από Δευτέρα 07 έως 28.02.2022 

Τις εισηγήσεις του ΙΕΠ για την Προγεννητική Αγωγή και την Ελληνική Αγωγή ζητά η Χαρά Κεφαλίδου 

Προβλήματα έφερε η αντικατάσταση της Κοινωνιολογίας από τα Λατινικά: Ερώτηση και ΑΚΕ στη Βουλή 

Εγκύκλιος μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22: Αιτήσεις από 21.02 έως 28.02.2022 

Συνάντηση με Διευθυντή Ειδικής Αγωγής της ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Διορισμοί-Νέα Προκήρυξη ΕΑΕ-Τμήματα Ενταξης-Μεταθέσεις-ΚΕΔΑΣΥ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση