Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τελειόφοιτοι Ειδικής Αγωγής-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Συζήτηση στη Βουλή για τη μη έγκαιρη λήψη βεβαίωσης σπουδών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τελειόφοιτοι Ειδικής Αγωγής-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Συζήτηση στη Βουλή για τη μη έγκαιρη λήψη βεβαίωσης σπουδών τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022.

Τρεις (3) Επίκαιρες Ερωτήσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα συζητηθούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και ώρα 14:00’ π.μ.στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Ανάμεσα στις Επίκαιρες Ερωτήσεις που θα συζητηθούν είναι και η με αριθμό 660/9-5-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κου Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Τους τελειόφοιτους των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή σε ότι αφορά την προκήρυξη του ΑΣΕΠ”.

Σύμφωνα με την Επίκαιρη Ερώτηση από τη στιγμή που εκδόθηκε Προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ που αφορά στις προσλήψεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 23 Μαΐου 2022, εξαιρούνται και δεν προλαβαίνουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις βεβαιώσεις περάτωσης των σπουδών τους χιλιάδες τελειόφοιτοι προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, οι οποίοι αν και έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά των βεβαιώσεων σπουδών με ημερομηνία κτήσης του πτυχίου θα δοθούν τον επόμενο μήνα, Ιούνιο.

Εξ αυτού του λόγου είναι άμεση ανάγκη, το Υπουργείο Παιδείας να πάρει όλα τα μέτρα και τις αποφάσεις, ώστε είτε να δοθεί νέα προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών μέχρι το τέλος Ιουνίου για να προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τα πτυχία, είτε να γίνουν δεκτές από τον ΑΣΕΠ οι Βεβαιώσεις Περάτωσης Σπουδών χωρίς ημερομηνία κτήσης τίτλου, με ανοιχτή την ημερομηνία κατάθεσης της βεβαίωσης ολοκλήρωσης των σπουδών με ημερομηνία κτήσης.

Ερωτάται λοιπόν η Υπουργός ΠΑΙΘ, από τον Βουλευτή του ΚΚΕ, τι προτίθεται να κάνει ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσους έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Δείτε ολόκληρη την Επίκαιρη Ερώτηση ΕΔΩ

Οι άλλες δυο (2) Επίκαιρες Ερωτήσεις που θα συζητηθούν τη Δευτέρα 16.05.2022 είναι:

Α. Η με αριθμό 653/4-5-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής κ. Γεώργιου Αρβανιτίδη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Να απορριφθούν και να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις και οι προβληματικές εισηγήσεις κατάργησης, συγχώνευσης και μεταφοράς Τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, που εδρεύουν στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη Σίνδου – Θεσσαλονίκης”.

Β. Η με αριθμό 667/9-5-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Έξωση των μαθητών του 9ου Δημοτικού στο Αιγάλεω”.

Δείτε επίσης

Τελειόφοιτοι ειδικής αγωγής-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Αποκλεισμός από Πίνακες λόγω μη έγκαιρης λήψης βεβαίωσης σπουδών 

Ζέτα Μακρή: Προχωράμε σύντομα σε νέους διορισμούς-Τι είπε για τις ειδικότητες Χορού και Κινηματογράφου

 Μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση: Πάνω από 6.000 έχει ζητήσει το Υπουργείο Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση