Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τελική απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια: Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου, εκτός από τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τελική απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια: Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου, εκτός από τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές – Τι εισηγείται η επιτροπή των ειδικών.

Τελική απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν πριν από λίγο από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου STAR, η επιτροπή των ειδικών περί τον κορονοϊό, η οποία βρίσκεται σε συνεδρίαση μέχρι αυτή την ώρα, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση και αναφορικά με την δια ζώσης επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων τα κάτωθι:

Α. Επαναλειτουργούν δια ζώσης από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Β. Στις λεγόμενες “κόκκινες” περιοχές της χώρας δεν θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Λύκεια, ενώ τα Γυμνάσια θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης και στις “κόκκινες περιοχές” από την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Αναφορικά με την επιστροφή των καθηγητών στα σχολεία και σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτή θα συμβεί νωρίτερα από την ημερομηνία της 1ης Φεβρουαρίου, με επικρατέστερη ημερομηνία την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ούτως ώστε να προετοιμασθούν τα σχολεία για την επάνοδο των μαθητών με ασφάλεια.

Η επιτροπή των ειδικών συνεχίζει τη συνεδρίαση με αντικείμενο το πιθανό άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων, όπως επί παραδείγματι την επαναλειτουργία πρακτορείων ΟΠΑΠ, το κυνήγι, το ψάρεμα κ.λ.π.

Σχετικές ανακοινώσεις με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης επί των θεμάτων αυτών θα έχουμε το απόγευμα στις 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κο Νίκο Χαρδαλιά και ενδεχομένως από την Υπουργό ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως.

Δείτε σχετικά

Σήμερα η απόφαση για άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων: Πιθανά από 1η Φεβρουαρίου και 25.01 η επιστροφή καθηγητών
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Τι απάντησε για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων και το σχ. νόμου για τα Πανεπιστήμια
Μητσοτάκης για σχολεία: Προτεραιότητα Γυμνάσια & Λύκεια-Οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν
 ΠΟΥ-σχολεία και κορονοϊός: Πότε να κλείνουν;-Είναι εστίες μόλυνσης;-Κίνδυνοι για τους εκπαιδευτικούς;

Δείτε ακόμη

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών στην Ενισχυτική Διδασκαλία για το 2020-2021
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων | ΦΕΚ

Πριν φύγετε

Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Νέες οδηγίες ΕΟΔΥ για Δημοτικά για λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19)
Μετακινήσεις σε σχολεία: Με sms και βεβαίωση μετακίνησης
Εξαερισμός εσωτερικών χώρων σχολείων: Ανοιγμα παραθύρων αιθουσών 5 λεπτά ανά 20λεπτο | Εγκύκλιος
Μέτρα πρόληψης από κορονοϊό στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που θα επαναλειτουργήσουν στις 11.01
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση