Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τεμπέληδες, ακατάλληλοι και αφερέγγυοι οι εκπαιδευτικοί για κάποιους θεσμικούς παράγοντες. Γιατί η ΔΟΕ σιωπά ;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Τεμπέληδες, ακατάλληλοι και αφερέγγυοι οι εκπαιδευτικοί για κάποιους θεσμικούς παράγοντες. Γιατί η ΔΟΕ σιωπά ;  – Ανακοίνωση από τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών.

Τεμπέληδες, ακατάλληλοι και αφερέγγυοι

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Παράταξη

Τεμπέληδες, ακατάλληλοι και αφερέγγυοι οι εκπαιδευτικοί για κάποιους θεσμικούς παράγοντες.

Γιατί η ΔΟΕ σιωπά ;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σειρά από απαξιωτικές δηλώσεις εναντίον των εκπαιδευτικών βλέπουν το φως τις δημοσιότητας. Οι δηλώσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα αφού εκτοξεύονται από πρόσωπα με θεσμικό ρόλο.

Αρχικά με μία άνευ προηγουμένου εξοργιστική δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος, φανερώνοντας τη σπουδή του να στηρίξει άμεσα την υπουργό Παιδείας στην απόφασή της για κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών, ανέφερε

«έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες»

φρόντισε, μάλιστα, να μας ενημερώσει (σ.σ. ως άλλος υπουργός Παιδείας) ότι τα παιδιά εκείνη την ημέρα θα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις, θα πάνε στην εκκλησία και μετά θα κάνουν μάθημα !

Στη συνέχεια κατά των εκπαιδευτικών στράφηκε και ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Βελόπουλος, προχώρησε ακόμη περισσότερο, αφού καταφέρθηκε ενάντια στο κατοχυρωμένο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να μπορούν να συγκροτούν συλλόγους και σωματεία και να προχωρούν σε συλλογικές διεκδικήσεις.

«Αν οι δάσκαλοι ήταν καλοί δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια. Γιατί ο δάσκαλος είναι πρώτα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΚΚΕ κλπ και μετά δάσκαλος. Πρώτα αποκτά κομματική ταυτότητα. Αν ήμαστε σοβαρή χώρα θα λέγαμε καταργούμε αυτά τα “ΕΛΜΕ” των δασκάλων. Θα είναι δάσκαλοι, θα πληρώνονται από το Δημόσιο και τέρμα αυτά που ξέρανε».

Τέλος και η Υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως στη διάρκεια της συζήτησης του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στη Βουλή, χαρακτήρισε «αφερέγγυους για το ελληνικό κράτος» όσους εκπαιδευτικούς δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Οι δηλώσεις αυτές πρέπει να αποδοκιμαστούν από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Δυστυχώς, και για αυτό το θέμα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σιωπά σε αντίθεση με το τι πράττουν άλλες ομοσπονδίες κατά καιρούς σε ανάλογες περιπτώσεις όταν θίγονται τα μέλη τους και κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι.  

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών  υπερασπιζόμενα  την αξιοπρέπεια και την προσφορά των εκπαιδευτικών που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση ασκούν τα καθήκοντά τους,   δεν σιωπούν αλλά  καλούν όλους να  επιδεικνύουν τον στοιχειώδη σεβασμό τόσο στον εκπαιδευτικό κόσμο όσο και στο έργο που αυτοί επιτελούν.

Τέτοιες απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.

Η απάντησή μας θα είναι ο ανυποχώρητος και δυναμικός αγώνας.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέσα από τις συνδικαλιστικές μας συλλογικότητες, για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

 Δείτε σχετικά

ΠΑΣΑΔ προς Υπουργό: Ποινές επιβάλλονται κι από τον κόσμο της εκπαίδευσης στην τετραετία
Νόμος 4653/2020: ΕΑΑΕ-Πανεπιστήμια-Κολέγια-Κυρώσεις και τοποθετήσεις διορισμών, κ.α | ΦΕΚ
Αλέξης Τσίπρας: Mέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η αριστεία αλλά η πελατεία των Κολεγίων
Υπουργός ΠΑΙΘ Νίκη Κεραμέως: Η αλήθεια για τα «Κολέγια» κύριε Τσίπρα
Βουλή-συζήτηση: Τι είπαν Κυρ. Μητσοτάκης-Κεραμέως-Διγαλάκης-Τζούφη-Φίλης-Κεφαλίδου-Δελής
Διάταξη κυρώσεων διορισμών: Ενστάσεις και προβληματισμοί από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής

Πριν φύγετε

Τα τελευταία νέα για τους μόνιμους διορισμούς
ΦΕΚ Τροποποίησης 1ΓΕ/2019 από το ΑΣΕΠ
Πίνακες Γενικής: Απαντήσεις-video-Υπολογισμός προϋπηρεσίας-Επισημάνσεις ΑΣΕΠ & ΥΠΑΙΘ
Ανακοίνωση ΟΠΣΥΔ: Τροποποίηση/απενεργοποίηση αίτησης-δήλωσης ΕΕΠ-ΕΒΠ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση