Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τεστ coνid19 σε ειδικά σχολεία ζητά η ΟΛΜΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τεστ coνid19 σε ειδικά σχολεία ζητά η ΟΛΜΕ: Σε εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές στα σχολεία που βρίσκονται σε λειτουργία – Επιστολή στην πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ.

Τεστ coνid19 σε ειδικά σχολεία

Αθήνα, 12/11/20

ΠΡΟΣ:

Την Υπουργό Παιδείας

κα Νίκη Κεραμέως

Την Υφυπουργό Παιδείας

κα Σοφ. Ζαχαράκη

τη Γεν. Γραμματέα ΠΕ και ΔΕ

κα Αναστ. Γκίκα

Αίτημα για διενέργεια δωρεάν τεστ coνid19 σε εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής που βρίσκονται σε λειτουργία

 Ως γνωστόν οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής – ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ – έχουν εξαιρεθεί από τη γενική ρύθμιση για αναστολή της λειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είναι γνωστό το αίτημα της ΟΛΜΕ

για διενέργεια, τόσο προληπτικών όσο και σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων, τεστ covid19 σε όλους τους εκπαιδευτικούς, προσωπικό σχολείων και μαθητές, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας. Είναι επίσης γνωστό ότι το αίτημα αυτό δεν έχει ικανοποιηθεί παρά τις επίμονες εκκλήσεις μας.

Ωστόσο επανερχόμαστε σήμερα, κάνοντας έκκληση να διενεργηθούν άμεσα τεστ, σε αυτήν την περίοδο της αναστολής της λειτουργίας των μονάδων, τουλάχιστον σε όσες λειτουργούν, και αναφερόμαστε στις μονάδες Ειδικής Αγωγής ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ, στις οποίες τα προβλήματα και οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι.

Κρίνεται αναγκαίο να αναφερθεί

ότι η πλειοψηφία του μαθητικού πληθυσμού των μονάδων αυτών δεν μπορεί να εφαρμόσει τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης (πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, καθαριότητα) στους κοινόχρηστους χώρους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος εξαιτίας της ιδιαίτερης νοητικής λειτουργικότητας (αυτισμός, βαριά νοητική υστέρηση, διαταραχές συμπεριφοράς και συνοδά οργανικά προβλήματα) και ότι μετακινούνται επίσης από και προς το σχολείο με πούλμαν, χωρίς να γίνεται ορθή χρήση της μάσκας.

Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

Δείτε σχετικά

Ειδικά Σχολεία-Αναστολή Λειτουργίας 12.11: Πίνακας-Ενημέρωση για τις συνθήκες λειτουργίας

Δείτε επίσης

Κεραμέως για Δημοτικά: Τι θα γίνει αν κλείσουν-Προσκαλώ τα κόμματα να δουν τη σύμβαση cisco
Πέτσας για νέα μέτρα: Θα μπορούσε να είναι κλείσιμο σχολείων-περαιτέρω περιορισμός μετακινήσεων
Κορονοϊός-νέα μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 21:00 έως 05:00 το πρωί σε όλη την Ελλάδα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση