Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τετραετής φυλάκιση χωρίς αναστολή στο γονέα που ξυλοκόπησε τη δασκάλα του παιδιού του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Τετραετής φυλάκιση χωρίς αναστολή στο γονέα που ξυλοκόπησε τη δασκάλα του παιδιού του: Πλήθος εκπαιδευτικών και γονέων συγκεντρώθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων.

Τετραετής φυλάκιση

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 38χρονος πατέρας ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη δασκάλα του παιδιού του, την περασμένη Παρασκευή.

Το αυτόφωρο Χανίων τον έκρινε ένοχο για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, για απειλή, για εξύβριση, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ενδοοικογενειακή απειλή, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Μάλιστα η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα ισχύ, οπότε ο 38χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ακροματικής διαδικασίας, η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για τις παραπάνω κατηγορίες.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του, λέγοντας πως η δασκάλα τον προσέβαλε ενώ υποστήριξε ότι ο διευθυντής ήταν ενήμερος της παρουσίας του.

Η δασκάλα πάντως υποστήριξε ότι πρόθεση του δράστη ήταν να της κάνει κακό, ενώ υποστήριξε ότι φοβάται για τη ζωή της, τονίζοντας ότι την έχει επηρεάσει πολύ ψυχολογικά.

Σημειώνεται ότι πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της δίκης, πλήθος εκπαιδευτικών και γονέων συγκεντρώθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων για να συμπαρασταθούν στην δασκάλα. Ταυτόχρονα εξέφρασαν την καταδίκη τους σε τέτοια περιστατικά, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό στην Κρήτη.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν ένας 38χρονος πατέρας πήγε να πάρει το παιδί του από το σχολείο, νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Ωστόσο η υπεύθυνη δασκάλα δεν του το επέτρεψε, καθώς ήταν γνωστό ότι ο πατέρας βρίσκεται σε διάσταση με την μητέρα του παιδιού και υπάρχουν περιοριστικά μέτρα σε σχέση με το παιδί.

Ο πατέρας όμως φαίνεται να αντέδρασε, επιτέθηκε φραστικά στην δασκάλα ενώ δεν δίστασε να την χτυπήσει, σε σημείο να χρειαστεί να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων για τις πρώτες βοήθειες. Στο σημείο έσπευσε και η αστυνομία η οποία και συνέλαβε τον πατέρα

www.efsyn.gr

  ____________________

Δείτε επίσης

Καταδικάζει η ΑΔΕΔΥ την επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό στα Χανιά
Αναπληρώτρια της Σάμου: Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση – Κήρυξη Στάσης Εργασίας από ΑΔΕΔΥ

____________________

Δείτε ακόμη

Κεραμέως-Τζούφη στη Βουλή: «1.800 νέες πιστώσεις»-«Τα κενά είναι πολλά και υπαρκτά»
Ερωτήσεις για την Εκπαίδευση από το ΚΚΕ
Νέα επιστολή στους Τομεάρχες Παιδείας: Από πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ για διάλογο
Απάντηση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ στη 2η επιστολή ΥΠΑΙΘ για το διάλογο στην Παιδεία
Σημαία και πιστώσεις αναπληρωτών στο νόμο 4633/2019 – ΦΕΚ A 161
Αιτήσεις μετεγγραφών φοιτητών: Aπό Τετάρτη 16 έως και την Κυριακή 27/10/2019

____________________

Πριν φύγετε

Τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας στη Βουλή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση