Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θα ανοίξουν οι Πίνακες Ειδικής Αγωγής; Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θα ανοίξουν οι Πίνακες Ειδικής Αγωγής; Ερώτηση στη Βουλή από τον κο Κωνσταντίνο Μπούμπα της Ελληνικής Λύσης – “Άγνωστο το πότε θα ανοίξουν οι πίνακες για προκήρυξη θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής αγωγής”.

Αλλη μια Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κο Κ. Μπούμπα με θέμα “Άγνωστο το πότε θα ανοίξουν οι πίνακες για προκήρυξη θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής αγωγής“.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Σέρρες, 20/01/2022

Του: Κωνσταντίνου Μπούμπα, Βουλευτού Σερρών

Προς: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Άγνωστο το πότε θα ανοίξουν οι πίνακες για προκήρυξη θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής αγωγής»

Κυρία Υπουργέ,

Όπως έχουμε πληροφορηθεί από διαμαρτυρίες εκατοντάδων πολιτών, βάσει της προκήρυξης 3ΕΑ/2019, η οποία προβλέπει ότι οι τελικοί πίνακες για προκήρυξη θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχουν ισχύ 2 χρόνια, πολλοί εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να καταθέσουν αρμοδίως τα πτυχία τους, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός της σχετικής διαδικασίας, από το 2019 έως σήμερα.

Αρκετοί νέοι πτυχιούχοι εκπαιδευτικοί αποκλείστηκαν από τον πίνακα αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής λόγω του διετούς κλειδώματος των πινάκων.

Δεδομένου ότι,

η ισχύς των πινάκων θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής θα λήξει στο τέλος της τωρινής σχολικής χρονιάς, οι αναπληρωτές περιμένουν την διεξαγωγή της νέας προκήρυξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αλλά δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι ανωτέρω πίνακες. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε για το έγκαιρο άνοιγμα των ως άνω πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς, πολλοί συμπολίτες μας εκπαιδευτικοί έχουν άμεση ανάγκη από εργασία;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Μπούμπας

Δείτε σχετικά
Δείτε επίσης
Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Βαγγέλης Φούκας σε

    Καλησπερα κ.Βουγια. Υπαρχει καποια ενηνερωση για το ανοιγμα των πινακων Ειδικης;

Γράψτε μία απάντηση