Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί το καλοκαίρι του 2023; Τι απάντησε η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί το καλοκαίρι του 2023; Τι απάντησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε το κανάλι Open – “Παίρνει περίπου 5 με 6 μήνες η όλη διαδικασία για τους διορισμούς”.

Θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί το καλοκαίρι του 2023;

Για το εάν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών το καλοκαίρι του 2023 και αν θα εφαρμοσθεί ο κανόνας ένας διορισμός για κάθε μία συνταξιοδότηση, ρωτήθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα Κυριακή Ιανουαρίου 2023 στο κανάλι Open.

Η απάντηση της Υπουργού ήταν η εξής: 

“Για 12 χρόνια στη χώρα δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός, από το 2008 έως το 2020. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως είχε υποσχεθεί προχώρησε για πρώτη φορά σε 12 χρόνια σε μόνιμους διορισμούς και διορίσαμε στην πράξη 25.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Η προσπάθεια που γίνεται είναι αυτό να συνεχιστεί. Η διαδικασία κάθε χρόνο για τους διορισμούς παίρνει πολλούς μήνες. Παίρνει περίπου 5 με 6 μήνες η όλη διαδικασία για τους διορισμούς. Η προσπάθεια που κάνουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αυτό να συνεχιστεί. Οι αναπληρωτές πρέπει να κάνουν αυτό που λέει η λέξη να αναπληρώνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μιας εγκυμοσύνης, μιας ασθένειας. Ηδη έχουν γίνει βήματα και στα σχολεία υπάρχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί και πολύ λιγότεροι αναπληρωτές. Αυτός είναι ο στόχος, οι αναπληρωτές να κάνουν αυτό που λέει η λέξη να αναπληρώνουν μόνον όταν υπάρχει ανάγκη”.

Δείτε το σχετικό video από το 14:55 λεπτό

Η Υπουργός μίλησε μεταξύ άλλων και για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων χωρίς μάσκες, για την υπηρέτηση της οργανικής από νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ΑμεΑ και για τις άδειες λοχείας των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών.

Δείτε επίσης

Κεραμέως-προτεραιότητες παιδείας: Νέο σύστημα διορισμών-διορισμοί-αξιολόγηση-υλοποίηση μεταρρυθμίσεων 

Νίκη Κεραμέως για σχολεία: Θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα-Τι είπε για μάσκες, απουσίες και διορισμούς 

Πλατφόρμα αιτήσεων Διευθυντών σχολείων: Απορίες υποψηφίων στη ΔΙΠΕ Χανίων-Εως 19.01 οι Πίνακες Δεκτών και Μη δεκτών υποψηφίων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση