Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θάνατος μαθητή-Σέρρες: Δευτέρα ανοίγει το σχολείο-Ψυχολόγοι σε κάθε τάξη-Οργισμένη ανακοίνωση των γονέων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θάνατος μαθητή-Σέρρες: Δευτέρα ανοίγει το σχολείο-Ψυχολόγοι σε κάθε τάξη-Οργισμένη ανακοίνωση των γονέων του θανόντα μαθητή.

Θάνατος μαθητή-Σέρρες

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ πριν λίγη ώρα, Ψυχολόγοι θα βρίσκονται σε κάθε τάξη, μαζί με τον διδάσκοντα εκπαιδευτικό, για τη στήριξη των μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο εντεκάχρονος μαθητής της ΣΤ’ τάξης, όταν καταπλακώθηκε από την πόρτα του λεβητοστασίου, η οποία εκτινάχθηκε σε απόσταση 30 μέτρων μετά από έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα του διαλείμματος.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε σύσκεψη στελέχη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και οι  Ψυχολόγοι, ώστε να συντονίσουν τις ενέργειες τους σχετικά με την υποστήριξη των μαθητών του σχολείου, μετά το τραγικό συμβάν.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών αναμένεται να επαναλειτουργήσει, μετά την παύση λειτουργίας του επί μια εβδομάδα εξαιτίας του τραγικού συμβάντος, από Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και έως τότε θα έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά στην κάθε αίθουσά του για τις ανάγκες θέρμανσης των μαθητών, έως ότου βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση.

Εν τω μεταξύ, δικαίωση ζητούν οι γονείς του μαθητή και με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως “με βαθειά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των γονέων

“Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των «υπευθύνων» του σχολείου, όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου. Η οικογένειά του με βαθειά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων”.

Δείτε σχετικά

ΟΛΜΕ για θάνατο μαθητή στις Σέρρες: Το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο 

ΔΟΕ για θάνατο μαθητή στις Σέρρες: Aπώλεια που γεμίζει θλίψη μα και οργή εκπαιδευτικούς και γονείς 

Κεραμέως για θάνατο μαθητή-πότε θα έχουμε νέους Διευθυντές σχολείων-νέες θέσεις καθηγητών στα Πανεπιστήμια

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση