Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θεατρολόγοι-αποκλεισμός από διορισμούς: Να συσταθούν οργανικές θέσεις-Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ με 533 υπογραφές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θεατρολόγοι-αποκλεισμός από διορισμούς: Να συσταθούν οργανικές θέσεις σε όλους τους κλάδους – Επιστολή στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ με 533 υπογραφές.

Θεατρολόγοι-αποκλεισμός από διορισμούς

Επιστολή απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ) με θέμα τον αποκλεισμό θεατρολόγων από τους μόνιμους διορισμούς και την ανάγκη σύστασης οργανικών θέσεων.

Η επιστολή με θέμα: “Ο αποκλεισμός των θεατρολόγων από τους διορισμούς του 2022 – Κατεπείγουσα ανάγκη για σύσταση όλων των απαραίτητων οργανικών θέσεων σε όλους τους κλάδους”, έχει συγκεντρώσει ήδη 533 υπογραφές Θεατρολόγων εκπαιδευτικών και συνεχώς προστίθενται νέες.

Την επιστολή στηρίζουν οι παρακάτω Σύλλογοι και Ενώσεις:

 1. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου
 2. Α’ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κυκλάδων
 3. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας “Η Αθηνά”
 4. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου

Την επιστολή στηρίζουν οι παρακάτω Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων:

 1. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας
 2. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου
Ακολουθεί η επιστολή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΠΕΣΥΘ)

16/10/2022

Αρ.Πρωτ: 2259

 Προς: Την Υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως, Την Υφυπουργό Παιδείας κυρία Μακρή, Τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κύριο Κόπτση

Κοινοποίηση: Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.), Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Π.Ε.), Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.), Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.), Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Αθήνας, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πάτρας, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, Τμήμα Θεάτρου Θεσσαλονίκης, Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών & Θεάτρου, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και εκπαιδευτικές ιστοσελίδες, Βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου

ΘΕΜΑ: Ο αποκλεισμός των θεατρολόγων από τους διορισμούς του 2022 – Κατεπείγουσα ανάγκη για σύσταση όλων των απαραίτητων οργανικών θέσεων σε όλους τους κλάδους

 Αξιότιμη κυρία Κεραμέως,

Αξιότιμη κυρία Μακρή,

Αξιότιμε κύριε Κόπτση,

 

 • Είμαστε αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Θεατρολόγοι, οι οποίοι διδάσκουμε το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής με αλλεπάλληλες συμβάσεις εργασίας. Κάποιοι από εμάς εργαζόμαστε έως και 20 χρόνια ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές! Παραμένουμε αδιόριστοι, λόγω αποκλεισμού μας από τους διορισμούς του 2022 και της μη έγκαιρης σύστασης οργανικών θέσεων από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η Πολιτεία δεν δημιούργησε έγκαιρα τις απαραίτητες οργανικές θέσεις, ώστε να κάνει τους αντίστοιχους διορισμούς και στον κλάδο μας. Με αυτοπρόσωπη παρουσία του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου μας στο Υπουργείο, αλλά και με δεκάδες επιστολές προς εσάς, διαμαρτυρίες και ερωτήσεις στη Βουλή, είχε γίνει γνωστή η συγκεκριμένη ανάγκη και το Υπουργείο είχε τον απαραίτητο διοικητικό χρόνο να την καλύψει.
 • Είμαστε νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2021 και υπηρετούμε σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς τα 171 οργανικά κενά που συστάθηκαν για τον κλάδο ΠΕ 91.01 είναι πολύ λίγα συγκριτικά με τις πραγματικές ανάγκες και κάλυψαν κυρίως την ελληνική περιφέρεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούμε μακριά από τον τόπο μας, αν και είχαμε υπηρετήσει ήδη σε όλη την Ελλάδα, πάνω από δέκα χρόνια ως αναπληρωτές. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε μακριά από την οικογένειά μας. Η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας μας είναι επιβεβλημένη, γι’ αυτό και κρίνεται αναγκαία η σύσταση των οργανικών θέσεων πριν από τον Οκτώβριο που θα κατατεθούν οι αιτήσεις υπηρεσιακών μεταβολών.
 • Είμαστε οι Θεατρολόγοι που υπηρετούμε στην Ειδική Αγωγή, σε μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Προσφέρουμε στον απαιτητικό αυτό χώρο με γνώση και αγάπη, αλλά η συνέχεια στο έργο μας δεν εξασφαλίστηκε από την Πολιτεία, καθώς σε δύο διαδοχικά έτη διορισμών άνοιξε μόνο ένα οργανικό κενό Ειδικής Αγωγής για ΠΕ.91.01, ενώ υπάρχουν μεγάλες ανάγκες. Ζητάμε την άμεση σύσταση των οργανικών κενών Ειδικής Αγωγής ΠΕ91.01 στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
 • Είμαστε οι Θεατρολόγοι που διοριστήκαμε εδώ και πολλά χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Λόγω της μη σύστασης των οργανικών θέσεων για ΠΕ91.01, ακόμη παραμένουμε στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ, χωρίς δυνατότητα μετάθεσης ή μετάταξης και χωρίς οργανική θέση (ούτε στα Μουσικά Σχολεία, όπου καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητάμε επί χρόνια να εξεταστεί το ζήτημα των κενών μας).
 • Είμαστε φοιτητές Θεατρολογίας / άνεργοι Θεατρολόγοι που σπουδάζουμε / σπουδάσαμε την Τέχνη που γεννήθηκε στην Ελλάδα και έχουμε όνειρα για το επαγγελματικό μας μέλλον.
 • Είμαστε μόνιμοι Θεατρολόγοι, αλλά και γονείς μαθητών/τριών και ζητάμε όλοι/ες οι μαθητές/τριες να έχουν ισότιμη πρόσβαση στα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής, διδαγμένα από εξειδικευμένους επιστήμονες.
 • Είμαστε οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.), που έχουμε επανειλημμένως μιλήσει και συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και τους συνεργάτες του. Μετά τον αποκλεισμό των Θεατρολόγων από τους φετινούς διορισμούς, έχουμε λάβει τη δέσμευση πως φέτος θα συσταθούν επιτέλους οι οργανικές θέσεις για τον κλάδο μας. Το ζητάμε εμφατικά και το περιμένουμε με αγωνία, γιατί έτσι θα καταξιωθεί το αντικείμενο της Θεατρικής Αγωγής και θα αντιμετωπισθούμε επιτέλους ως ισότιμοι εκπαιδευτικοί, με την αποκατάσταση μιας χρόνιας αδικίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους

 • ζητάμε τη χαρτογράφηση και την επικαιροποίηση όλων των οργανικών θέσεων όλων των κλάδων με διαφανείς διαδικασίες, με «πυξίδα» το myschool, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο σε αρκετές Διευθύνσεις, να ζητούνται δυσανάλογα λίγοι εκπαιδευτικοί για τα μαθήματα των ειδικοτήτων.
 • Ζητάμε να ιδρυθούν άμεσα ΟΛΕΣ οι οργανικές θέσεις που ανταποκρίνονται στα πραγματικά κενά ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδων της επικράτειας. Ζητάμε υψηλού επιπέδου ποιότητα στην πολύπαθη εκπαίδευση, την οποία υπηρετούμε με συνέπεια, αγάπη και γνώση για πάρα πολλά χρόνια. Αναμένουμε με αγωνία να δικαιωθούμε.
 • Αιτούμαστε συμπληρωματικούς διορισμούς αμέσως μετά τη σύσταση των οργανικών κενών σε όλους τους κλάδους που αδικήθηκαν λόγω της μη έγκαιρης σύστασης οργανικών θέσεων.

Όλοι οι πολίτες και όλοι οι εκπαιδευτικοί είμαστε ίσοι.

Υπογράφουν οι Θεατρολόγοι ΠΕ 91.01:

Ακολουθούν 533 υπογραφές Θεατρολόγων ΠΕ91.01

Δείτε επίσης

Θεατρική Αγωγή στην Εκπαίδευση: Απαραίτητη και αναγκαία – Ερώτηση στη Βουλή 

Αποκλεισμός Θεατρολόγων από διορισμούς: Αναφορά στη Βουλή αίτημα Θεατρολόγων

ΠΕΣΥΘ-διορισμοί: Είναι απαραίτητη τελικά η Θεατρική Αγωγή στα σχολεία ή όχι; 

Ανοιγμα Πινάκων Γενικής: Το Υπ. Παιδείας αιτήθηκε στο ΑΣΕΠ περάτωση της διαδικασίας έως τέλος Μαΐου 2023

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση