Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θέμα κλάδου ΠΕ78: Τι θα γίνει με τους Κοινωνιολόγους; Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θέμα κλάδου ΠΕ78: Τι θα γίνει με τους Κοινωνιολόγους; Ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Θέμα κλάδου ΠΕ78

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, βασισμένη στην επιστολή της ΕΝΕΛΕΑ με θέμα “Η διαχρονική εξόντωση του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών” .

Η Ενωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ), όπως δημοσιεύσαμε σήμερα., ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την άμεση κι ουσιαστική επίλυση του θέματος, που αφορά στον κλάδο ΠΕ78 πριν την έναρξη των αιτήσεων στον ΑΣΕΠ δηλαδή την 5η Φεβρουαρίου 2020 για τη Γενική Εκπαίδευση.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τέως Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος επικαλείται την επιστολή της ΕΝΕΛΕΑ στην οποία αναφέρεται πως:
  • Mε έκπληξη διαπιστώθηκε η ένταξη του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. στον κλάδο ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών).
  • Oυδεμία σχέση έχουν οι κατευθύνσεις του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. με την Κοινωνιολογία και κατά συνέπεια με τις Κοινωνικές Επιστήμες.
  • Με τη μεταφορά προυπηρεσίας και με τους επικείμενους διορισμούς στην ΕΑΕ εκατοντάδες “βαπτισμένοι” Κοινωνιολόγοι διεκδικούν θέσεις διορισμού στον κλάδο ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), μεταφέροντας προυπηρεσία από τον κλάδο ΠΕ71 (Εκπαιδευτικοί Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες).
  • Με λύπη διαπιστώθηκε ότι καμία Τροπολογία σε κανένα νμοσχέδιο δεν κατετέθη για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος όσο και αν σε όλους τους τόνους όλοι (ΟΛΜΕ, πολλές ΕΛΜΕ, ΕΝΕΛΕΑ κλπ) τόνιζαν το μέγεθος του προβλήματος και το γεγονός ότι πρέπει τουλάχιστον να βρεθεί λύση για τη γενική εκπαίδευση!.

 

Δείτε ολόκληρο το Υπόμνημα της ΕΝΕΛΕΑ

Δείτε επίσης

Διαμαρτυρία ΟΛΜΕ για τον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών: Να καταθέσει το ΥΠΑΙΘ Τροπολογία
Στήριξη ΣΑΚΕΑ στους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών
Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων: Υπόμνημα στην Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών
Τμήμα Κοινωνιολογίας Κρήτης: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για τον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

Δείτε σχετικά

ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών: Για ποιο λόγο δεν δίδεται λύση στο μείζον θέμα του κλάδου;
Μετάλλαξη δασκάλου σε Κοινωνιολόγο: «Οταν το όνομα σου δίνει και τη χάρη»
Παρέμβαση ΟΛΜΕ για τους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών
ΣΑΚΕΑ: «Εξαφάνιση» του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών από την Ειδική και Γενική Δευτεροβάθμια
Φοιτητές Κοινωνιολογίας: Απόφοιτοι ΠΑΜΑΚ βαφτίζονται Κοινωνιολόγοι
Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: Αρση της αδικίας για τους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

Πριν φύγετε

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Γενικής: Για υποβολή δικαιολογητικών για 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019
Διορισμοί στην Παιδεία: Ολες οι εξελίξεις – Αναλυτικός οδηγός του especial.gr
Προκηρύξεις διορισμών και στοιχεία προσλήψεων αναπληρωτών: Ενημερωτικό Ν. Κορδή
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Από Σεπτέμβριο – Πως θα γίνει – Εφαρμογή Point system
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση