Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θέμα παραβόλου ΑΣΕΠ: Δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας-Απάντηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θέμα παραβόλου ΑΣΕΠ: Δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας – Απάντηση στη Βουλή του ΥΠΑΙΘ, σε Ερωτήσεις του ΚΙΝΑΛ και της Χαράς Κεφαλίδου.

Θέμα παραβόλου ΑΣΕΠ

Δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το θέμα του παραβόλου ΑΣΕΠ και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με τη διαδικασία πληρωμής του από υποψηφίους εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ Προκηρύξεων ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους, σύμφωνα με απαντήσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή τις οποίες κατέθεσαν οι κ.κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Χαρά Κεφαλίδου, αλλά άλλοι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Συγκεκριμένα το ΥΠΑΙΘ απάντησε ως εξής στις Ερωτήσεις των Βουλευτών του ΚΙΝΑΛ υπ. αρίθμ. 8017/7-7-2020 και 9164/2-9-2020.

Απάντηση στην Ερώτηση 8017/7-7-2020

Μαρούσι, 22-1-2021

Αρ.Πρωτ. 7342/Φ1 ΕΞ 89516εισ./π.ε.

“Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 8017/7-7-2020, την οποία κατέθεσαν οι ανωτέρω κ.κ. Βουλευτές, με θέμα «Άδικος αποκλεισμός από τους πίνακες αναπληρωτών λόγω προβλήματος στην πληρωμή του e-paravolo», σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων”.

Απάντηση στην Ερώτηση 9164/2-9-2020

Μαρούσι, 22-1-2021

Αρ.Πρωτ. 7359/Φ1 ΕΞ 115249εισ./π.ε

“Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 9164/2-9-2020, την οποία κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Χαρά Κεφαλίδου, με θέμα «10.000 εκπαιδευτικοί μένουν αδιόριστοι από λάθος του ΑΣΕΠ», σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων”.

Η Βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ κα Κεφαλίδου σχολίασε το ζήτημα ως εξής

“Καταθέσαμε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας τον Ιούλιο του 2020 και τον Σεπτέμβριο του 2020 για το θέμα αποκλεισμού των εκπαιδευτικών από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ λόγω προβλήματος στην πληρωμή του απαιτούμενου ηλεκτρονικού παραβόλου.

Μετά από 6 μήνες αναμονής για ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς το Υπουργείο Παιδείας μας διαφώτισε: «…σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων». Τα συμπεράσματα δικά σας”. 

Δείτε σχετικά

Ερώτηση για το παράβολο στη Βουλή της Χ. Κεφαλίδου και της κοινοβουλευτικής ομάδας ΚΙΝΑΛ
Νομοθετική ρύθμιση για παράβολο ΑΣΕΠ: Προωθείται από το Υπ. Εσωτερικών για τις Προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2019

Δείτε επίσης

Μόνιμοι διορισμοί τέλος Ιουνίου-Ανακοίνωση Πινάκων 1ΓΕ/2019 αρχές Μαρτίου | Ενημέρωση
Μαθητές με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και ΔΑΦ: Χωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ | Αναφορά στη Βουλή
 Οριστικά αποτελέσματα 2Κ-2019 ΔΕ-ΥΕ για την πλήρωση θέσεων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση