Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θέματα ΚΥΣΔΕ 11-03-2020: Μεταθέσεις Γενικής το τελευταίο δεκαήμερο Μαρτίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θέματα ΚΥΣΔΕ 11-03-2020: Ενημέρωση για την Ημερήσια Διάταξη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον Αιρετό Νεκτάριο Κορδή.

Θέματα ΚΥΣΔΕ 11-03-2020

Θέμα: Σχετικά με την επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 11/3/2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση  του ΚΥΣΔΕ που θα γίνει την Τετάρτη 11 Μαρτίου σας ενημερώνουμε για την Ημερήσια Διάταξη:
  1. ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Α.Ε. ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Κ.Ε.Σ.Υ.).
  2. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
  3. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΥΣΔΕ.
  4. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  5. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
  6. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες για τις μεταθέσεις στην Ε.Α.Ε. με βάση τη θέση της ΟΛΜΕ για τους πίνακες οργανικών κενών και πλεονασμάτων και κυρίως για το αίτημα να δοθεί η δυνατότητα αίτησης μετάθεσής/βελτίωσης όλων των μονίμων εκπαιδευτικών με τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ για όλα τα οργανικά κενά στα Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε) και ΣΜΕΑΕ και για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 πριν από τους επικείμενους νέους διορισμούς.

Κενά

Τα κενά σε όλες τις δομές της ΕΑΕ είναι περίπου 3400 και βασική μας θέση είναι να δοθούν στους μόνιμους εκπαιδευτικούς με τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ (152 στην ΕΑΕ και 59 στα ΚΕΣΥ), πριν τους επικείμενους νέους διορισμούς!

Παράλληλα υπάρχει και η εκκρεμότητα με τους εκπαιδευτικούς που δεν έκαναν αίτηση το Νοέμβριο αφού δεν υπήρχαν κενά σε Τμήματα Ένταξης και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλλουν αρχική ή συμπληρωματική  αίτηση!

Μεταθέσεις Γενικής

Για τη Γενική Εκπαίδευση οι μεταθέσεις αναμένονται το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Σχετικά με τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό υπάρχουν πολλά και σοβαρά ερωτήματα για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται σε πολλά σχολεία ή και σε άλλους νομούς όπου υπάρχει κλείσιμο σχολικών μονάδων, για τα συστεγαζόμενα σχολεία στα οποία κλείνει το ένα και φυσικά για την κάλυψη της ύλης ενόψει Πανελλαδικών Εξετάσεων!

Αιρετοί και Επιλογή Στελεχών

Παράλληλα να σας ενημερώσουμε ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Υπηρεσιακών Μεταβολών του Υπουργείου Παιδείας, θέσαμε για άλλη μια φορά το πολύ σοβαρό ζήτημα της συμμετοχής των αιρετών εκπροσώπων του Κλάδου στα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών της Εκπαίδευσης σε επίπεδο ΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΔΕ/ΚΥΣΔΕ.

Ζητήσαμε άμεση συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία  για να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις στα δημοσιεύματα που φυσικά δεν έχουν διαψευστεί!

Ως αιρετός εκπρόσωπος 78.000 εκπαιδευτικών στη Δ.Ε. θεωρώ αδιανόητη τη σκέψη οι επιλογές των στελεχών να γίνουν χωρίς την παρουσία των αιρετών του Κλάδου στα Συμβούλια Επιλογής!

Είναι πασίδηλο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η αρχή του τέλους για τη γενικότερη συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια για πρώτη φορά μετά το 2003 και το Προεδρικό Διάταγμα 1 που καθορίζει τη λειτουργία τους!

Για το ζήτημα της ενημέρωσης και με βάση τη θέση της ΟΛΜΕ πρέπει να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση για το ακριβές περιεχόμενο του επερχόμενου νομοσχεδίου και να ακολουθήσει άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, πριν την κατάθεση του στη Βουλή.

Η συμμετοχή των Ομοσπονδιών και των Αιρετών Εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών σε Επιτροπές Υπηρεσιακών Μεταβολών την ώρα που στο πρόσφατα ψηφισθέν Ασφαλιστικό Νόμο υπήρξαν και διατάξεις που αφορούν Υπηρεσιακές Μεταβολές, γεννά πολύ σοβαρά ερωτήματα και ελπίζουμε να μην αποδειχτεί προσχηματική!

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 10/3/2020

Δείτε επίσης

Κλειστές εκπαιδευτικές δομές και απαγόρευση αθλητικών εκδηλώσεων | ΦΕΚ
Μετατάξεις Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας: Ισχύει και για εκπαιδευτικούς | Ενημέρωση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση