Κυριακή, 22 Ιουνίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θέματα ΚΥΣΔΕ Τρίτης 13.05.2025: Αιτήσεις ανάκλησης και ενστάσεις εκπαιδευτικών επί των μεταθέσεων έτους 2025

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θέματα ΚΥΣΔΕ Τρίτης 13.05.2025: Αιτήσεις ανάκλησης και ενστάσεις εκπαιδευτικών επί των μεταθέσεων έτους 2025 – Ενημέρωση από τον Αιρετό Θ. Κατσωνόπουλο.

Θέματα ΚΥΣΔΕ Τρίτης 13.05.2025

Eνημερωτικό σημείωμα σχετικά με τα θέματα που θα εξεταστούν στην αυριανή (Τρίτη 13.05.2025) συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ σε συνέχεια της συνεδρίασης της Παρασκευής (09.05.2025), κοινοποίησε ο Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρής Κατσωνόπουλος.

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλου

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (Τρίτη 13 Μαΐου)

Θέματα προς εξέταση

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Να σας ενημερώσω ότι το ΚΥΣΔΕ θα συνεδριάσει την Τρίτη 13 Μαΐου, σε συνέχεια της συνεδρίασης της Παρασκευής 9 Μαΐου, εξετάζοντας τα παρακάτω θέματα:

Αιτήσεις ανάκλησης και ενστάσεις εκπαιδευτικών επί των μεταθέσεων έτους 2025 και πιο συγκεκριμένα:

Δύο (2) αιτήσεις ανάκλησης μετάθεσης εκπαιδευτικών Δ.Ε., μουσικής (κλάδου ΤΕ16, ειδίκευση κλασική κιθάρα) και Γενικής Παιδείας (κλάδου ΠΕ03) σε Μουσικά Σχολεία, οι οποίοι μετατέθηκαν με την υπ. αριθμ. 31593/Ε2/20-03-2025 Υπουργική Απόφαση. Στις αιτήσεις τους οι εκπαιδευτικοί επικαλούνται σοβαρούς λόγους υγείας, όπως και σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Τυπικά, σύμφωνα με την παρ. 1.2.β του κεφαλαίου Α ,́ μέρους πρώτου της υπ’ αριθμ. 121294/Ε2/15-10-2024 εγκυκλίου μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δ.Ε. «Ανάκληση μετάθεσης δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και επομένως οι αιτήσεις ανάκλησης μετάθεσης δεν γίνονται δεκτές.».

 Γενικότερα, σε ότι αφορά στην εξέταση των αιτήσεων των εκπαιδευτικών και μπρος στο δίλημμα, αυστηρή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, δηλ του γράμματος του νόμου ή εξέταση όλων των παραμέτρων και των λόγων που επικαλούνται οι εκπαιδευτικοί στις αιτήσεις τους, εφαρμόζοντας το πνεύμα του Νόμου, η απάντηση είναι ο Άνθρωπος.

Οι εκπαιδευτικοί που απαρτίζουμε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τόσο τα στελέχη εκπαίδευσης που έχουν την πλειοψηφία όσο και τα αιρετά μέλη, οφείλουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις που είναι προς το συμφέρον των εκπαιδευτικών, διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και δίνουν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που πιθανά αντιμετωπίζουν (σοβαροί λόγοι υγείας, οικογενειακοί, οικονομικοί, προσωπικοί λόγοι κ.α.). Αυτή τη γραμμή ακολουθώ, αυτή τη γραμμή υποστηρίζω και θα υποστηρίζω, παλεύοντας ωστόσο να ενσωματωθούν οι θέσεις του κλάδου σε επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

8 (οκτώ) ενστάσεις – αιτήσεις επανεξέτασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. γενικής παιδείας (κλάδων ΠΕ04.01, 3 ΠΕ86, ΠΕ03, ΠΕ07, ΠΕ02, ΠΕ11) αναφορικά με τις μεταθέσεις σε Μουσικά Σχολεία έτους 2025.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

  1. Οι μεταθέσεις (και αποσπάσεις) εκπ/κών Δ.Ε. σε Μουσικά Σχολεία πραγματοποιούνται σύμφωνα με την περ. Ι’ του άρθρου 16 του ν. 1824/88 (Α ́296), όπως τροποποιήθηκε από την παρ. 9 του άρθρου 9 του ν. 3391/2005 (Α ́240) και το άρθρο 53 του ν. 4653/2020 (Α ́12), το π.δ. 50/96 (Α ́45) όπως τροποποιήθηκε από την περ. Β ́του άρθρου 8 του π.δ. 100/97 (Α ́94), την περ. Β ́ του άρθρου 8 του π.δ. 100/97 (Α ́94) όπως αυτό μερικώς αντικαταστάθηκε από την παρ.3 του άρθρου 205 του ν. 4610/2019 (Α ́70), το άρθρο 53 του ν. 4653/2020 (Α ́12) που προστέθηκε στην παράγραφο 4 της 3345/2.9.1988 Υ.Α., η οποία κυρώθηκε με την περίπτωση Ι ́ της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 1824/1988 (Α ́296), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 205 του ν. 4610/2019 (Α ́70) και το άρθρο 60 του ν.4692/2020 (Α ́111) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και το άρθρο 62 του ν. 4589/2019 (A ́13), όπως ισχύει.

 

  1. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας η αποδεδειγμένη σχέση με τη μουσική και τις τέχνες για τους εκπ/κούς γενικών ειδικοτήτων έχει απαλειφθεί και δε λαμβάνεται επομένως υπόψη ως απαραίτητη προϋπόθεση αλλά ως συνεκτιμώμενο προσόν (άρθρο 9, παρ. 9 του ν. 3391/2005 (Α ́240) & άρθρο 53 του ν. 4653/2020 (Α ́12), ενώ η Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής παιδείας εισηγείται μόνο για τους εκπ/κούς μουσικής παιδείας. Επίσης στα Μουσικά σχολεία δεν προβλέπεται μοριοδότηση και οικογενειακοί, προσωπικοί, οικονομικοί λόγοι καθώς και λόγοι υγείας, εντοπιότητας και συνυπηρέτησης δεν αποτελούν κριτήρια μετάθεσης (και απόσπασης) σε αυτά.

Είναι πλέον καιρός όλο το ως άνω αναγραφόμενο πλαίσιο που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές στα Μουσικά Σχολεία (και τα Καλλιτεχνικά) να αλλάξει!

Είναι πλέον καιρός να σταματήσει το καθεστώς αδιαφάνειας!

 Μία (1) ένσταση εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ02, επί των μεταθέσεων σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και άλλη μία (1) αίτηση εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ06, με την οποία ζητά να εξεταστεί η αίτηση μετάθεσής της σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης για τους λόγους που επικαλείται στην αίτησή της.

Τρεις (3) αιτήσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1 ΠΕ79.01 και 2 ΠΕ02), με τις οποίες ενίστανται επί των μεταθέσεων σε Καλλιτεχνικά Σχολεία για τους λόγους που επικαλούνται, και ζητούν να επανεξεταστεί η αίτηση μετάθεσής τους.

Η ένσταση επί μη μετάταξης εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ79.01 σε Μουσικό Σχολείο, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής Μουσικής Παιδείας.

Σχετικά με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών

 Σήμερα, Δευτέρα 12-05-2025, λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μετάταξης. Οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν την αίτηση μετάταξής τους (προτελευταία σελίδα της εγκυκλίου, Παράρτημα 12) με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, στις οποίες ανήκουν οργανικά.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΚΥΣΔΕ θα υπάρξει ενημέρωση.

Αθήνα, 12/05/2025

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Κατσωνόπουλος Θοδωρής

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ εκλεγμένο με τις ΣΥΝΕΚ τηλ: 693 2749571

email: teokatso24@gmail.com Ιστοσελίδα:https://thodoros-katsonopoulos.webnode.gr/

Δείτε σχετικά

Ενημέρωση-Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ: Παρασκευή 09.05.2025-Eνστάσεις μεταθέσεων, ανακλήσεις, αμοιβαίες, παραιτήσεις 

Δείτε επίσης

Εγκύκλιος Παράλληλης Στήριξης 2025-26: Για στήριξη μαθητών από εκπαιδευτικό-ΕΒΠ-Σχολικό Νοσηλευτή 

Νέο πλαίσιο διδασκαλίας αγγλικών από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο ανακοίνωσε η Υπ. Παιδείας 

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply