Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίασης ΚΥΣΠΕ: Ενημέρωση αιρετού Β. Παληγιάννη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίασης ΚΥΣΠΕ-Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021: Ενημέρωση του αιρετού ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη.

Θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίασης ΚΥΣΠΕ

Ενημερωτικό σημείωμα κοινοποίησε ο αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Βασίλης Παληγιάννης, αναφορικά με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της πρώτης συνεδρίασης του Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 21η Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:30.

Ο αιρετός, όπως μας ενημέρωσε,

θα υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του αιρετού εκπροσώπου στο ΚΥΣΠΕ την Πέμπτη 21.01, ημέρα συνεδρίασης του Συμβουλίου, όπως είχε προαναγγείλει την 11η Νοεμβρίου 2020 με σχετική ανακοίνωσή του, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Πιστεύω ότι οι παραιτήσεις όλων των «υποψηφίων» αποτελεί μονόδρομο. Εξάλλου οι δηλώσεις απόσυρσης από τα ψηφοδέλτια επί της ουσίας δηλώνουν και την πρόθεση να μην είναι αιρετοί μέσω αυτής της διαδικασίας.

Οι καιροί δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Η Δ.Ο.Ε. πρέπει να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο όχι μόνο τη διατήρηση του θεσμού αλλά και την ενίσχυσή του.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. οφείλει να επιδιώξει διάλογο. Να καλέσει άμεσα τις Ομοσπονδίες στο τραπέζι για έναν ειλικρινή γόνιμο διάλογο με στόχο την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε και όχι μόνο.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα δώσουμε τον αγώνα, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες για τη διεξαγωγή των εκλογών σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ως αιρετός στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε., αλλά και από όποια θέση κι αν βρεθώ, θα συνεχίσω με αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητας και συνέπειας να αγωνίζομαι για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού, για την αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού και κυρίως για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης” – Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση του αιρετού ΕΔΩ.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης του ΚΥΣΠΕ

Στις 21 Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:30, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. “Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Στελεχών Εκπαίδευσης, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης”.
2. “Εξέταση αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης”.
3. “Εξέταση αιτήσεων αποδέσμευσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μετάταξη / απόσπαση σε διοικητική θέση, μέσω του Ε.Σ.Κ. (με τον Ν.4440/2016) και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης”.
4. “Εξέταση θεμάτων αποσπάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. για το σχολικό έτος 2020-2021 και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης”.

Δείτε επίσης

Συγκρότηση νέου ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ
Απάντηση ΔΟΕ στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας ΥΠΑΙΘ για δοτούς εκπροσώπους εκπ/κών στα υπηρεσιακά συμβούλια
ΟΛΜΕ-Υπηρεσιακά Συμβούλια: Καμία συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια της Kυβέρνησης
Ενημέρωση από ΔΣ Α ΕΛΜΕ Κορινθίας-EAK: Να σταματήσει η ΔΑΚΕ το κρυφτούλι στο θέμα των αιρετών

Δείτε ακόμη

Συμβούλια-Κορδής: Καμία συμμετοχή των εκπαιδευτικών-Δεν θα αναγνωρισθούν δοτοί αιρετοί-Εκτός κλάδου οι διορισμένοι
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση