Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θεμιστοκλέους-εκπαιδευτικοί: Tο 30% έχουν εμβολιαστεί με μία δόση-το 70% έχει κλείσει ραντεβού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θεμιστοκλέους-εκπαιδευτικοί: Tο 30% έχουν εμβολιαστεί με μία δόση ενώ το 70% έχει κλείσει ραντεβού -19.806 εμβολιάστηκαν με το πρόγραμμα αδιάθετων δόσεων.

Θεμιστοκλέους-εκπαιδευτικοί

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου και ώρα 18:00 η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο Υπουργείο Υγείας, για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού και τους εμβολιασμούς. από τον Υπουργό Υγείας κο Βασίλη Κικίλια.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν

η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κος Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κος Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών ανέφερε πως:

Η Ελλάδα και η Γαλλία είναι από τις λίγες χώρες που έχουν εντάξει στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών τους εκπαιδευτικούς.

Αναφορικά με τα ποσοστά των εμβολιασμών

ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 30% των εκπαιδευτικών έχουν εμβολιαστεί με μία δόση ενώ το 70% έχει κλείσει ραντεβού.

Σχετικά

με το πρόγραμμα των αδιάθετων δόσεων, στο οποίο έχουν ενταχθεί οι εκπαιδευτικοί, έχουν εμβολιαστεί 19.806 εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Αναλυτικά η αναφορά του κου Θεμιστικλέους

“Κατ’ αρχήν να πούμε ότι σαν χώρα είμαστε από τις πολύ λίγες χώρες που έχουν μπει οι εκπαιδευτικοί στη γενική προτεραιοποίηση, ανεξάρτητα ηλικιακών ομάδων. Αν δεν κάνω λάθος, είναι η δική μας χώρα και η Γαλλία. Όλες οι υπόλοιπες χώρες δεν έκαναν αυτή την «προνομιακή» διάκριση για τους εκπαιδευτικούς.

Αυτή την στιγμή το 30% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μια δόση και το 70% έχει κλείσει ραντεβού έτσι ώστε να εμβολιαστεί εντός του Μαΐου.

Θα ήθελα να πω εδώ, ότι οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν και συμμετέχουν στο μηχανισμό των αδιάθετων δόσεων και να ευχαριστήσω πραγματικά το Υπουργείο Παιδείας, τους συνεργάτες του Υπουργείου Παιδείας για την άψογη και εξαιρετική συνεργασία που είχαμε μέχρι στιγμής και έχουν ήδη εμβολιαστεί με το μηχανισμό των αδιάθετων δόσεων 19.806 εκπαιδευτικοί”.

Δείτε επίσης

Επιστροφή στα θρανία 10.05 με self test: Προμήθεια από Τετάρτη 05.05-Οδηγίες ΥΠΑΙΘ
Διάθεση self-test: Από Τετάρτη 05.05 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές-Τι ισχύει για λοιπούς δικαιούχους
Ποσοστό προστασίας ανά δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech-Astra Zeneca-Moderna-Johnson & Johnson
Εμβόλιο κορονοϊού 12-15 ετών: Ξεκίνησε η εξέταση για την ασφάλεια του εμβολίου των Pfizer/BioNTech
Ανοίγουν τα φροντιστήρια για την Γ Λυκείου και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για εξετάσεις

Πριν φύγετε

Για ποιους λόγους ανοίγουν τα σχολεία 10 Μαΐου: Τα τρία δεδομένα
Σαρηγιάννης για άνοιγμα σχολείων: Σε κίνδυνο η δια ζώσης επαναλειτουργία τους από το άνοιγμα της εστίασης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση