Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος: Εγκρίνονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι μάσκες και μοιράζονται-9.474 καθαριστές/τριες στα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος: Εγκρίνονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι μάσκες και μοιράζονται – 9.474 καθαριστές και καθαρίστριες στα σχολεία, “ώστε να είναι καθαρά και προετοιμασμένα τη Δευτέρα το πρωί”.

Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος

“Εχουμε εγκρίνει και ολοκληρώνεται η διαδικασία από τους Δήμους, αυτές τις ημέρες, ώστε να προσληφθούν 9.474 καθαριστές και καθαρίστριες στα σχολεία, εκ των οποίων 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ μέχρι πέρσι ήταν 3.700”.

Τα παραπάνω δήλωσε στον ΣΚΑΪ, σήμερα Τρίτη 08.09.2020 στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκος.

Σε ερώτηση για τις μάσκες,

ο κος Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι η χρηματοδότηση των Δήμων με 6,2 εκατ. ευρώ, μέσω της ΚΕΔΕ, ήταν άμεση.

Και επισήμανε ότι η ΚΕΔΕ προχώρησε ταχύτατα στο διαγωνισμό:

“Ο κ. Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και περιμένει εντός της ημέρας έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να υλοποιηθεί άμεσα.

Οι Δήμοι έχουν σχεδιάσει, όπως με ενημέρωσε ο κ. Παπαστεργίου, η ΚΕΔΕ, τη διανομή των μασκών σε όλους τους Δήμους και από αυτούς θα πάνε σε όλα τα σχολεία δημόσια και ιδιωτικά”.

____________________

Επίσης το Δημαρχείο και σχολεία της Καισαριανής

επισκέφθηκε το πρωί ο Υπουργός Eσωτερικών κος Θεοδωρικάκος, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας στα σχολεία της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ

Ο Δήμαρχος, κ. Χρήστος Βοσκόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για το ενδιαφέρον του για την Καισαριανή, γενικότερα, και για τις δυνατότητες που δίνονται στην πόλη για την κατασκευή έργων υποδομής μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” με στόχο, όπως είπε, “να δημιουργήσουμε την Καισαριανή της επόμενης μέρας”.

Ο κος Θεοδωρικάκος σημείωσε

ότι με την επίσκεψή του θέλει να διαπιστώσει ο ίδιος ποιο είναι το επίπεδο προετοιμασίας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, για τα θέματα που έχει ευθύνη του Υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή τα θέματα καθαριότητας και υλικοτεχνικής υποδομής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών

κάλεσε τους Δήμους που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία για την πρόσληψη του προσωπικού καθαριότητα να ολοκληρώσουν το πολύ μέχρι αύριο τις διαδικασίες προκειμένου τα σχολεία να είναι απολύτως καθαρά και προετοιμασμένα τη Δευτέρα το πρωί.

Οι κ.κ. Θεοδωρικάκος και Βοσκόπουλος στη συνέχεια επισκέφθηκαν το 1ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, καθώς και το 1ο Νηπιαγωγείο της περιοχής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών συζήτησε με τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Σωτήρη Θανόπουλο και με τις καθαρίστριες που είχαν βάρδια στο συγκεκριμένο σχολείο.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Δήμαρχος και ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσαν τα εξής:
Χρήστος Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Καισαριανής:

“Υποδεχόμαστε, σήμερα, στην Καισαριανή με μεγάλη μας χαρά τον υπουργό Εσωτερικών, κύριο Θεοδωρικάκο, για να δείξουμε τα σχολεία σε τι κατάσταση βρίσκονται, σε σχέση πάντα με την πανδημία και να δούμε πόσο έχουν προχωρήσει και εφαρμοστεί τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μας έχει δώσει το Υπουργείο, ήδη, 12 καθαρίστριες που μαζί με τις δικές μας επιλογές θα μας καλύψουν ένα διάστημα αρκετά σημαντικό, 2-3 μήνες, και μετά θα επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία, ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς το ζήτημα της καθαριότητας και της υγιεινής στα σχολεία μας”.

Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Εσωτερικών: 

“Είναι ημέρες προετοιμασίας για τα σχολεία μας. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει επιφορτιστεί με το σημαντικό έργο της προετοιμασίας στον τομέα της καθαριότητας.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει χρήματα για να προσληφθούν απ’ όλους τους Δήμους 9.474 πολίτες, γυναίκες και άντρες, στον τομέα της καθαριότητας, 5.000 από αυτούς θα είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ πέρυσι ήταν μόλις 3.700 και δίνουμε 28 εκατ. περισσότερα φέτος.

Ήρθα, όμως, εδώ στην Καισαριανή, όπως θα επισκεφθώ κι άλλους Δήμους για να δούμε στο πεδίο, επί τόπου ποια είναι η προετοιμασία. Οφείλω να συγχαρώ τον κ. Δήμαρχο Καισαριανής.

Μας ενημέρωσε, αναλυτικά,  για την πορεία της προετοιμασίας. Υπάρχει άρτια προετοιμασία στον τομέα της καθαριότητας και της υλικοτεχνικής υποδομής. Συζητήσαμε με εκπαιδευτικούς, με καθαρίστριες που εργάζονται.

Η προετοιμασία είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Και οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί θα πρέπει όλοι να θεωρούν δεδομένο ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως και συνολικά η κυβέρνηση, θα είναι δίπλα στην Αυτοδιοίκηση να την στηρίξει, ώστε να πάνε όλα καλά την εφετινή σχολική χρονιά που έχει τις γνωστές δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού”.

 Δείτε επίσης

Γνωμοδοτήσεις Αρχής Προστασίας Προσ. Δεδομένων: Τηλεκπαίδευση-Διαγωγή μαθητών-Θρησκευτικά-Τα σχόλια του ΥΠΑΙΘ
Αγιασμός σχολικού έτους 2020-21 | Εγκύκλιος
Διάταξη προσλήψεων αναπληρωτών λόγω κορονοϊού: Τρίμηνης κατ ελάχιστον διάρκειας
Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις: Πως γνωστοποιούνται-υποχρεώσεις οργανωτή-πως διαλύονται | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση