Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θεοδωρικάκος για παράβολο: Ο αποκλεισμός να μην ισχύει για την πρόσληψη αναπληρωτών-Τι είπε για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θεοδωρικάκος για παράβολο: Ο αποκλεισμός να μην ισχύει για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών-Τι είπε στην ΕΡΤ για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ και το άνοιγμα των σχολείων.

Θεοδωρικάκος για παράβολο

Στην εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις έξι” μίλησε σήμερα το πρωϊ της Πέμπτης 03 Σεπτεμβρίου 2020 ο Υπουργός Εσωτερικών κος Τάκης Θεοδωρικάκος για θέματα αρμοδιότητάς του.

Μεταξύ των θεμάτων αυτών,

είχαμε αναφορές του Υπουργού στη συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, υπό το βάρος της πανδημίας κορονοϊού, αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ, αναφορικά με προσλήψεις και διορισμούς στο Δημόσιο και στο θέμα του παραβόλου των Προκηρύξεων εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα για το θέμα του παραβόλου

ο κος Τ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως έχοντας προβεί σε συζητήσεις με ιθύνοντες του ΑΣΕΠ βλέπει ως λύση και θα την προτείνει στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως την εξής:

  1. Nα δεχθεί το ΑΣΕΠ παράβολα που δεν καταχωρήθηκαν εξ αιτίας λαθών των Τραπεζικών καταστημάτων.
  2. Για τις περιπτώσεις που το λάθος βαραίνει τον υποψήφιο, αυτός να αποκλείεται από τον Αξιολογικό Πίνακα μόνον όσον αφορά στον μόνιμο διορισμό και όχι στο μέρος που αφορά στην πρόσληψή του ως αναπληρωτής.
  3. Αυτό βέβαια αν γίνει πράξη, σημείωσε πως θα ισχύσει από το νέο σχολικό έτος 2021-22, μιας και οι προσλήψεις αναπληρωτών (ο κύριος όγκος) για την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν πραγματοποιηθεί ήδη.
Για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ΑΣΕΠ ανέφερε:
  • Επιλογή της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουμε και να επιταχύνουμε μεταρρυθμίσεις με τις οποίες πετυχαίνουμε την ανασυγκρότηση του κράτους, μία από αυτές η ενδυνάμωση του ρόλου του ΑΣΕΠ μέσα από την ψηφιοποίησή του και μέσα από την αλλαγή του τρόπου που γίνονται οι προσλήψεις.
  • Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
Aναφερόμενος

σε συνάντηση με υποψηφίους, όπου μια εξ αυτών του τόνισε πως δεν έχει διαθέσιμο εισόδημα για να αποκτήσει και άλλα πτυχία, είπε πως δεν γίνεται οι υποψήφιοι να βρίσκονται σε ένα διαρκές “κυνήγι” απόκτησης πτυχίων και προσόντων.

Για το άνοιγμα των σχολείων είπε:
  • Στις 14 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στα σχολεία όλο το προσωπικό που αφορά στην καθαριότητα.
  • Οι διαδικασίες για τις μάσκες ολοκληρώνονται.

Δείτε επίσης

Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας για μέτρα προστασίας κορονοϊού: Υποχρεωτικά μάσκα και οι επισκέπτες των σχολικών μονάδων
Κινητοποίηση ΔΟΕ για ασφαλές άνοιγμα σχολείων: Καλεί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας την Πέμπτη 03.09, ώρα 13:00, στο Υπ. Παιδείας
Πρώτη φάση επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Ξεκίνησε σήμερα-Δήλωση Κεραμέως
Σχολικά Γεύματα 185.311 μαθητών: Το Πρόγραμμα ξεκινά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Beletheria σε

    Οι νέες αλλαγές στον ΑΣΕΠ θα ισχύουν και για την πρόσληψη των αναπληρωτών;

Γράψτε μία απάντηση