Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θερινά Σχολεία: Πρόσκληση ΓΓΝΓ στα ΣΔΕ και ΔΙΕΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θερινά Σχολεία: Πρόσκληση ΓΓΝΓ στα ΣΔΕ και ΔΙΕΚ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 15 Ιουλίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση socialpolicy@minedu.gov.gr.

Θερινά Σχολεία: Πρόσκληση ΓΓΝΓ στα ΣΔΕ και ΔΙΕΚ

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσκαλεί τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης σε όλη τη χώρα, καθώς και τα καταστήματα κράτησης αν τα σχολεία κωλύονται, να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα «θερινά σχολεία» για το καλοκαίρι 2019.

Στόχοι Προγράμματος

Το Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς Θερινά Σχολεία σε Καταστήματα Κράτησης αποτελεί μια συμβολή στην επίτευξη πολλαπλών στόχων επωφελών για τους κρατούμενους και το κοινωνικό σύνολο.

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η δημιουργική ψυχαγωγία, η εκμάθηση καινοτόμων δραστηριοτήτων όπως η ρομποτική και η έκφραση με ψηφιακά μέσα υποβοηθά τους/τις κρατούμενους/νες στο να ανταπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα στις απαιτήσεις και στην ψυχική φθορά που επιβάλλει το περιβάλλον της φυλακής.

Η λειτουργία Θερινών Σχολείων στους ευαίσθητους χώρους των Ειδικών Σχολείων Κράτησης Νέων καθώς και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας σε Καταστήματα Κράτησης,

όπως και σε Καταστήματα Κράτησης χωρίς παρουσία σχολείου συνάδει πλήρως, με τη φιλοσοφία και πρόνοιες του έργου της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ-ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ (LEGAL AID)» 2014ΣΕ53600008

Θα λειτουργήσει φέτος για 5η συνεχή χρονιά. Πέρσι συμμετείχαν συνολικά 14 θερινά σχολεία με 635 επωφελούμενους.

To συνολικό διαθέσιμο ποσό για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Θερινά Σχολεία 2019» ανέρχεται στις 160.000 ευρώ ενώ το ποσό ανά σχολική μονάδα ως τις 10.000€ με τη δυνατότητα αύξησης κατά 10% σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες περιοχές.

Αιτήσεις

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 15 Ιουλίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση socialpolicy@minedu.gov.gr
Η έναρξη των Θερινών Σχολείων αναμένεται στις 20 Ιουλίου 2019

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Η αίτηση για τη συμμετοχή

Η απόφαση έκδοσης ανοιχτής πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς «Θερινά Σχολεία» κατά το έτος 2019

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Εγκύκλιος ΑΑΔΕ για το Ακατάσχετο

Κώστας Γαβρόγλου: 12 Εκπαιδευτικές Πρωτοβουλίες για την επόμενη τετραετία

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση